Bezienswaardigheden Salto

Plaza Artigas

Het hoofdplein van Salto is Plaza Artigas. Op het plein staat een monument van generaal José Gervasio Artigas die een rol vervulde tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Aan het plein vinden we ook de kathedraal-basiliek uit 1889.

Parque Solari

Dit park is gesitueerd op 2 kilometer ten noordoosten van het centrale plein. Het aantrekkelijke Parque Solari omvat 27 ha grond. 

Parque Harriague

Op 900 meter ten zuiden van Plaza Artigas vinden we het populaire Parque Harriague. Het park herbergt ook een bescheiden dierentuin.

Casa Quiroga

Horacio Quiroga (Salto 1878 - Buenos Aires 1937) was een verhalenschrijver, toneelschrijver en poëet. Tegenwoordig huisvest Casa Quiroga dat toebehoorde aan zijn familie een museum en cultureel centrum. 

Gran Hotel Concordia

Dit voormalige hotel is vooral bekend omdat Carlos Gardel hier verbleef tijdens een bezoek aan Salto. De legendarische Gardel kent een link met Uruguay omdat zijn moeder in Montevideo woonde. 

Represa de Salto Grande

Op 15 kilometer ten noorden van Salto bevindt zich de grootste waterkrachtcentrale van Uruguay. De dam vormt nu de populairste toeristische attractie in dit gebied. Er is o.m. een museum die de geschiedenis vertelt van de dam.  

Warmwaterbronnen

Ook populair in de omgeving van Salto zijn de natuurlijke warmwaterbronnen tussen Salto en Paysandú. Vooral in de winter komen daar veel toeristen op af. 

 

Terug naar introductie Salto


Reisbestemmingen Uruguay

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring