Teatro Romano
Het Romeins amfitheater is opmerkelijk intact door de combinatie van oud en gerestaureerd. De akoestiek is uitstekend en test dit ook vooral zelf uit! Bij de entree krijg je een gratis ticket.

Castillo de Sagunto
Als je vanaf het theater verder bergopwaarts gaat, kom je uit bij het kasteel van Sagunto dat sinds 1931 de status van Nationaal Monument kent. De ruïne is uitgerust met een uitgestrekte Romeinse muur, goed voor een lengte van een kilometer. Vanaf het complex heb je een weids uitzicht over Sagunto en haar kustlijn. Bij de entree krijg je een gratis ticket. 

Museo Histórico de Sagunto
Dit bescheiden (gratis) museum toont archeologische stukken en opgravingen die gedaan zijn in het kasteel.

Casa dels Berenguer
Dit oude gotische paleis met renaissancistische invloeden stamt uit de 15e eeuw. Binnen wordt uitgewijd over de historie van Sagunto en haar belangrijkste monumenten.   

Judería
In de goed onderhouden Joodse wijk bevinden zich middeleeuwse huizen, kronkelende straatjes en een originele stadspoort. De Joodse wijk bevindt zich op de route naar het theater en het kasteel. 

Plaza Mayor
Het Plaza Mayor van Sagunto is uitgerust met fraaie zuilengalerijen. In de middeleeuwen vormde het plein het commerciële en culturele hart van Sagunto. In de omgeving van plein vinden we de 14e eeuwse Santa María kerk. 

Iglesia de Santa María
De bouw van deze gotische kerk begon in 1334 op de plaats waar de oude moskee stond. Het zou helemaal tot 1730 voordat de Iglesia de Santa María werd voltooid. De kerk in gotische stijl verwierf in 1982 de status van Nationaal Monument. 

Puerto de Sagunto
Puerto de Sagunto staat ook bekend om haar stranden en recreatiemogelijkheden. Het nieuwe gedeelte van de stad bevindt zich op 5 kilometer ten oosten van de oude stad. Laat je niet afschrikken door de deels industriële ambiance want in noordelijke richting ligt een onaangetaste strandstrook. 

Playa Almarda
Dit rustige strand is 2 kilometer lang en 100 meter breed. Met zijn duinen is het strand ecologisch van grote waarde. Playa Almarda kent helder water en is geliefd voor watersporten. 

Playa Corinto-Malvarosa
Wie nog meer natuur en rust zoekt, gaat naar Playa Coronto-Malvarossa, uiterst noordelijk gelegen binnen de stadsgrenzen van Sagunto. Ook dit strand wordt gedomineerd door duinen. 

Vía Verde
Puerto de Sagunto ligt aan de Vía Verde, een uitgestrekt, groen fietstraject die voert langs verlaten spoorlijnen. Een tussenstop in het landinwaarts gelegen Sagunto is voor fietsers zeker een aanrader. 

 

 

Terug naar introductie Sagunto


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring