Teatro Romano

Aan de voet van het kasteel van Sagunto vind je Teatro Romano. Dankzij de combinatie van oud en gerestaureerd zit dit Romeins amfitheater van Sagunto uit de 1e eeuw er nog gaaf uit. De akoestiek is uitstekend, test maar uit! Bij de entree krijg je een gratis ticket.


Castillo de Sagunto

Als je vanaf het theater verder bergopwaarts gaat, kom je uit bij het kasteel van Sagunto. De ruïne dat sinds 1931 de status van Nationaal Monument kent. Goed voor een lengte van een kilometer is ze uitgerust met een uitgestrekte Romeinse muur. Vanaf het complex heb je een weids uitzicht over Sagunto en haar kustlijn. Bij de entree krijg je een gratis ticket. 


Museo Histórico de Sagunto

Dit bescheiden (gratis) museum heeft een kleine maar interessante collectie archeologische stukken. Zeker aardig om even binnen te wippen en meer te weten te komen over de geschiedenis van Sagunto. 

Casa dels Berenguer

Dit oude gotische paleis met renaissancistische invloeden stamt uit de 15e eeuw. Binnen (gratis entree) vormen de overblijfselen van de tempel van Diana de bekendste bezienswaardigheid. Verder biedt het museum ook veel informatie over de rijke historie van Sagunto.

Judería

In de goed onderhouden Joodse wijk bevinden zich middeleeuwse huizen, kronkelende straatjes en een originele stadspoort. De Joodse wijk bevindt zich op de route naar het theater en het kasteel. 


Plaza Mayor en 
Iglesia de Santa María

Het Plaza Mayor van Sagunto is uitgerust met fraaie zuilengalerijen. In de middeleeuwen vormde het plein het commerciële en culturele hart van Sagunto. In de omgeving van plein vinden we de 14e eeuwse Santa María kerk. 

De bouw van deze gotische kerk begon in 1334 op de plaats waar de oude moskee stond. Het zou helemaal tot 1730 voordat de Iglesia de Santa María werd voltooid. De kerk in gotische stijl verwierf in 1982 de status van Nationaal Monument. 


De haven van Sagunto

Puerto de Sagunto staat ook bekend om haar stranden en recreatiemogelijkheden. Het nieuwe gedeelte van de stad bevindt zich op 5 kilometer ten oosten van de oude stad. Laat je niet afschrikken door de deels industriële ambiance want in noordelijke richting ligt een onaangetaste strandstrook. 

Stranden van Sagunto 

Playa Almarda is een rustig strand van 2 kilometer lang en 100 meter breed. Met zijn duinen is het strand ecologisch van grote waarde. Playa Almarda kent helder water en is geliefd voor watersporten. 

Wie nog meer natuur en rust zoekt, gaat naar Playa Coronto-Malvarossa, uiterst noordelijk gelegen binnen de stadsgrenzen van Sagunto. Ook dit strand wordt gedomineerd door duinen. 


Vía verde

Puerto de Sagunto ligt aan de Vía Verde, een uitgestrekt, groen fietstraject die voert langs verlaten spoorlijnen. Een tussenstop in Sagunto is voor fietsers zeker een aanrader. 

Terug naar introductie Sagunto


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring