Puente Nuevo

De Punte Nuevo waarvan de bouw begon in 1751 steekt 120 meter over de kloof. Een bijzonder zicht op de brug heb je van beneden vanaf de Camino de los Molinos. 

Puente Viejo

Gebouwd in de 16e eeuw verbindt Puente Viejo de markt met de oude stad. Bij de brug staat een poort uit deze tijd: Arco de Felipe V. 

Puente Romano

Deze Moorse brug (ook Puente Árabe geheten) werd gebouwd op de restanten van een Romeinse brug. Net als de vorige twee bruggen loopt de Puente Romano boven de Tajo de Ronda die op bepaalde gedeeltes wel 120 meter diep is. 

Puerta de Almocábar

Deze poort bevindt zich in het zuidelijk deel van Ronda. Gebouwd in de 13e eeuw vormde Puerta de Almocábar toen de hoofdingang van een Moors kasteel. Ten tijde van Karel V werden het gebouw aangepast. De laatste restauratie vond plaats in 1961. Naast Puerta de Almocábar bevindt zich een andere toren: Puerta de Carlos V

Casa del Rey Moro

Dit 18e eeuwse herenhuis met patio is gebouwd op de restanten van een Moors huis. Casa del Rey Moro steekt uit over de kloof. Via 365 treden kan het gebouw betreden worden. 

Casa del Gigante

Gebouwd tussen de 14e en 15e eeuw geldt Casa del Gigante als een van de best bewaarde paleizen gebouwd in de stijl. 

Iglesia de Santa María La Mayor

Deze bijzondere 'halve kerk' aan het sfeervolle Plaza Duquesa de Parcent werd gebouwd op de restanten van een moskee. Het is nu fraaie combinatie van Moorse, gotische en renaissance geworden. Entree circa 4,5 euro.

Plaza de Toros de Ronda

Deze stierenarena is van de hand van Martín de Aldehuela, tevens de architect van de Puente Nuevo. Geopend in 1785 is Plaza de Toros de Ronda een van de oudste arena's van Spanje. Bij de opening van de beroemde arena was de uit Ronda afkomstige Pedro Romero aanwezig, een van de grondleggers van het moderne stierenvechten. 

Baños Arabes

Dit badhuiscomplex uit de 13e eeuw geldt als één van de best bewaarde Arabische baden van Spanje. Vrij klein van binnen. Er wordt een film getoond over het gebruik van de Arabische baden. Entree circa 3,5.


 

 

Terug naar introductie Ronda


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring