Basílica del Sagrado Corazón de Jesús
Deze basiliek gelegen aan Parque la Libertad is het hoogtepunt van de stad Riobamba. Wat het bouwwerk bijzonder maakt is dat het de enige ronde kerk is die je in Ecuador kan vinden. De inwoners van Riobamba zijn daarom erg trots op hun basiliek. Bezoekers zijn dagelijks welkom tussen 08:00 en 17:00 uur. 

Parque Maldonado
Parque Maldonado is het oudste plein van Riobamba gesitueerd middenin het historische centrum. Het plein wordt omgeven door beroemde gebouwen zoals het regeringspaleis en de kathedraal. Bij helder weer is vanaf het plein de indrukwekkende Chimborazo vulkaan te zien op de achtergrond. 

Museo Monasterio de la Concepción
Fraai museum met religieuze kunst uit de 16e tot en met de 18e eeuw. Je vindt hier een aantal overgebleven stukken van onschatbare waarde. Aanrader voor kunst - en cultuurliefhebbers. 

Parque Nacional Chimborazo en mountainbiken
Met zijn 6310 meter hoogte is de Chimborazo vulkaan letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de regio. Het hele gebied is een nationaal park en tevens het leefgebied van de vicuña en de alpaca. Vanuit Riobamba kan je een dagexcursie doen waarbij je wandelt tot aan een berghut op 5000 meter hoogte. Voor adrenalinejunks is het mogelijk om de afdaling per mountainbike af te leggen, deels over een onverharde weg en deels over asfalt. 

Treinreis Nariz del Diablo
Deze beroemde treinreis brengt je via steile hellingen en prachtige vergezichten naar de duivelsneus berg. Met een beetje fantasie zou de vorm van deze berg een neus moeten voorstellen. Onderweg stop in je in een inheems dorpje waar indianen hun lokale dans opvoeren. De treinrit vertrekt vanuit het stadje Alausi en tickets moeten van te voren worden gereserveerd. 

Markt van Guamote
Elke donderdag vindt in het dorpje Guamote de grootste markt in de hele omgeving plaats. Guamote ligt ongeveer op 50 kilometer afstand van Riobamba en elke donderdag zijn de bussen stampvol met locals die zich een weg banen naar de markt. Er worden zowel dieren als handgemaakte producten verhandeld. Wat de markt voor bezoekers speciaal maakt, is zijn omvang en het feit dat er amper toeristen op af komen. 

Iglesia Balvanera
Op een half uur rijden van Riobamba staat het kerkje Balvanera wat de oudste katholieke kerk is van heel Ecuador. Iglesia Balvanera is gesticht in het jaar 1534. Bij helder weer kan je een fantastische foto maken van het kerkje met de Chimborazo op de achtergrond. 

Terug naar introductie Riobamba


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring