Bezienswaardigheden Remedios

Iglesia San Juan Bautista de Remidios

Een van de meest prominente en oudste kerken van Cuba gekenmerkt door verschillende stijlen. Gelegen aan het centrale plein van Remedios kent de 18e eeuwse barokke kerk (oorspronkelijk gebouwd in 1550) een fraai interieur met een rijk altaar. Begin 20e eeuw vond nog een grote restauratie plaats maar de neoclassicistische kerktoren die je ziet is origineel.

Iglesia de Nuestra Señora del Buen Viejo

Eveneens aan de Parque José Martí gelegen: Iglesia de Nuestra Señora del Buen Viaje, vernoemd naar een beeld die zeemannen hier in 1600 naar toe brachten. Deze 18e eeuwse kerk die oorspronkelijk stamt uit 1600 is recent gerestaureerd.

Parque José Martí

Het enige plein van Cuba waaraan twee katholieke kerken prijken: Iglesia San Juan Bautista de Remedios en Iglesia de Nuestra Señora del Buen Viaje. Andere bezienswaardige gebouwen aan het plein vormen Hotel Mascotte, Casa de la Cultura en Café el Louvre. 

Museo de Música Alejandro García Caturla

Veelzijdig kunnen we Alejandro Garcí Caturla wel noemen: rechter, journalist, tennisser, roeier en vooral multi-instrumentalist. Hij wist Afro-Cubaanse muziek te koppelen aan klassieke muziek. Alejandro García  Caturla woonde tot zijn dood in dit huis van 1920 tot 1940.

Museo de las Parrandas Remedianas

Museum die het lokale feest Parrandas uit de doeken doet. Een soort van carnaval uitgegroeid tot een van de van de grootste Caribische straatfeesten. Het gaat terug tot 1829 toen een pastoor bedacht dat het slaan op platen blikken parochianen wel naar de kerk zou kunnen brengen. 

Terug naar introductie Remedios


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring