Playa Mansa
Dit familiestrand is gelegen aan de westkust van Punta del Este. Hoewel het aan de kant van de Río de la Plata ligt, is het water groen en zoutig. Families komen hier graag omdat het strand beschermd is gelegen ten opzichte van winden en stromingen, ook dankzij de ligging van Isla Gorriti tegenover het strand.   

Playa Brava
Playa Brava ligt aan de oostkant, maar aan de Atlantische Oceaan. Hierdoor is het water hier veel woester. Playa Mansa en Playa Brava liggen op loopafstand van elkaar en tussen de twee stranden loopt de Avenida Chiverta. 

La Mano
Op Playa Bravo staat La Mano (letterlijk: de hand), vijf vingers in het zand, vandaar dat er ook wel gesproken wordt van Los Dedos. Het bekende kunstwerk werd in 1981 gemaakt door de Chileen Mario Irrazábal. La Mano maakt deel uit de Paseo de las Américas waar nog 7 beeldhouwwerken deel van uitmaken. 

El Faro
Deze vuurtoren werd in 1860 gebouwd door Tomás Libarena en was bedoeld als navigatie voor zowel de Río de la Plata en de Atlantische Oceaan. De vuurtoren is 45 meter hoog.

Iglesia de la Candelaria
Vlak bij de vuurtoren staat de belangrijkste kerk van Punta del Este. Dit hemelsblauwe gebouw werd gebouwd in 1941 in neoklassieke stijl.  

Isla Gorriti
Isla Gorriti ligt tegenover de haven van Punta del Este aan de kant van Río de la Plata. Het eiland kent een lengte van 1,7 kilometer en kent een breedte van maximaal 700 meter. Het eiland heeft de status van een natuurreservaat waardoor er niet niet gebouwd mag worden. Aan de westelijke baai van het eiland ligt Playa Honda geliefd als plaats voor zeilboten. Overdag is het toegestaan om wandelingen te maken op het eiland en op bepaalde zones mag gebarbecued worden. 

Islas de Lobos
Dit eiland ligt 12 kilometer voor de kust en vormt een reservaat voor zeehouden. 

Casapueblo
Dit beroemde witte huis ligt maar op een paar kilometer ten westen van Punta del Este. `

Laguna del Sauce
Deze lagune ligt op 15 kilometer van Punta del Este en is 12 kilometer lang. Het is een populaire plekken voor watersporten en vissen. 

 

 

Terug naar introductie Punta del Este


Reisbestemmingen Uruguay

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring