Lago Martiánez 

Lago Martiánez is een recreatiecomplex van 100.000 vierkante meter gevormd door een kunstmatig meer bestaande uit o.m. zwembaden, tuinen en terrassen. Je kunt er zwemmen in 7 zwembaden in gefilterd zeewater. De entree is 5,50 euro. Geen zin om te zwemmen? Vanaf de levendige boulevard kijk je fraai uit op het waterparadijs. 

Centrum Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz kent een levendig centrum dat zich concentreert rondom twee pleinen: Plaza del Charco en Plaza de Iglesia. Aan het laatste plein, een aangenaam park waar vaak muziek klinkt, staat de charmante Iglesia de Nuestra Señora de la Peña de Francia die stamt uit 1697.

Haven

Vanaf het drukke Plaza del Charco sta je zo bij het havengebied. Hier ligt een strandje, er wordt gezwommen in de binnenhaven en er loopt een pier die uitkijkt op de wilde Atlantische Oceaan. Een heerlijk gebied om de laatste zonnestralen van de dag mee te pikken. 

Botanische tuin

Jardín Botánico biedt tropische en subtropische planten van over de hele wereld. Het was koning Carlos III die in 1788 de tuin oprichtte met als doel om tropische soorten te kweken op Spaans grondgebied. De entree voor de goed aangeschreven botanische tuin in het noorden van Puerto de la Cruz gelegen is 3 euro. 

Loro Parque

Ooit in 1972 opgezet voor papegaaien is Loro Parque nu een van de beste aangeschreven dierenparken wereldwijd. In het Loro Parque zijn verschillende populaire shows waaronder een dolfijnenshow, orkashow en papegaaienshow. Loro Parque bevindt zich op ruim 2 km van het centrum van Puerto de la Cruz. Er rijdt een treintje naar het dierenpark of je kunt met de bus. Tickets vanaf 26 euro. 

Terug naar introductie Puerto de la Cruz


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring