Kathedraal Puebla

De tweede grootste kathedraal van Mexico is een niet te missen attractie bij een bezoek aan Puebla. De Catedral de Puebla kent twee gezichten: een sobere, grijze voorkant en een zeer uitbundige, oogstrelende binnenkant. Binnen trekken het altaar en het koor direct de aandacht. Het hoofdaltaar werd gebouwd tussen 1797 en 1819 naar een ontwerp van Manuel Tolsá. Het koor is opgetrokken in mudéjar-kunststijl met ingelegd hout in maar liefst acht verschillende kleuren ervaardigd. De torens van de kathedralen zijn de hoogste van het land. Eén toren kan beklommen worden en biedt als mirador een formidabel uitzicht op de stad en de grootste vulkanen van Mexico. Gezien de enorme grootte en de rijkdom van de kathedraal van Puebla is een rondleiding met een gids zeker het overwegen waard.  

Biblioteca Palafoxiana

De eerste bibliotheek van Amerika werd in 1646 gesticht door Juan de Palafox die 5000 van zijn eigen boeken doneerde. Tegenwoordig herbergt de bibliotheek 42.000 boeken en nog eens 5000 manuscripten. De bibliotheek in barrok-stijl heeft in Mexico de status van historisch monument en maakt onderdeel uit van het Unesco Werelderfgoed.  
 

Iglesia de Santo Domingo

Deze barokkerk herbergt een aantal wonderschonen kapellen die worden gerekend tot de mooiste van het land. Een treffend voorbeeld hiervan is de rijk versierde Rosario-kapel. Een uniek voorbeeld van Mexicaanse barok met een schat aan verguld beeldhouwwerk rijkelijk gedecoreerd met 23-karaats bladgoud. 
 

Museo Amparo

Museo Amparo geldt als een van de best aangeschreven musea van Mexico. Het museum kent een collectie van precolumbiaanse, koloniale en moderne kunst. De sectie precolumbiaanse kunst omvat ruim twee duizend stukken. Hiertoe behoren potten, maskers, altaren en gereedschap waarvan sommige teruggaan tot 2500 jaar v.Ch. Het museum is gevestigd in twee klassieke koloniale panden die eerder als ziekenhuis dienst deden. In het museum kun je beschrijvingen in het Engels en Spaans verwachen. 
 

Fuertes de Loreto y Guadalupe

Op twee kilometer ten noordoosten van het historisch centrum bevindt zich in een groot park op de heuvel Acueyametepec. Daar bevinden zich twee forten die doorslaggevend zijn geweest in de historische slag met de Fransen. Oorspronkelijk waren het 16e eeuwse franciscaanse kapellen die begin 19e eeuw werden omgeturnd tot vestigingswerken. In de voormalige kapel zit nu een museum gericht op historie en antropologie.     
 

Museo de Santa Mónica

Dit museum is gevestigd in een voormalig klooster dat stamt uit de 17e eeuw. Toen het klooster in 1857 als gevolg van de hervormingswetten was opgeheven, bleven de nonnen er heimelijk leven. De geheime ingangen kunnen nog bekeken worden. 

Museo de la Revolución Mexicana

De familie Serdán werd in dit huis betrapt op het beramen van een opstand tegen Porfirio Díaz. Toen zij zich verzetten tegen hun arrestatie werd de familie en een groep liberalen gedood. Naast het huis van de familie toont het museum een aantal revolutionaire attributen.
 

Barrio del Artista

Deze kunstenaarswijk is een van de prettigste plekken van de stad. Overal staan doeken uitgestald en kunstenaars maken portretten van voorbijgangers. Ook worden er in Barrio del Artista regelmatig openluchtconcerten en theatervoorstellingen gehouden. 
 

Teatro Principal

Het meest vooraanstaande theater van Puebla werd voltooid in 1760 en 1761. Daarmee is Teatro Principal het oudste nog actieve museum van Mexico en het hele continent Amerika. De binnenkant van het museum kan overdag tussen 10:00 uur en 17:00 uur bekeken worden. Het theater ligt in de omgeving van Barrio del Artista. 
 
 

Terug naar introductie Puebla


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring