Kathedraal
Catedral de Puebla is de tweede grootste kathedraal van Mexico, en een niet te missen attractie bij een bezoek aan Puebla. De kathedraal kent twee gezichten: een sobere, grijze voorkant en een zeer uitbundige, oogstrelende binnenkant. Binnen trekken het altaar en het koor direct de aandacht. Het hoofdaltaar werd gebouwd tussen 1797 en 1819 naar een ontwerp van Manuel Tolsá. Het koor is opgetrokken in mudéjar-kunststijl met ingelegd hout dat in acht verschillende kleuren is vervaardigd. De torens van de kathedralen zijn de hoogste van het land. Eén toren kan beklommen worden en biedt als mirador een mooi uitzicht op de stad en de grootste vulkanen van Mexico. Gezien de enorme grootte en de rijkdom van de kathedraal van Puebla is een rondleiding door een gids zeker het overwegen waard.  

Biblioteca Palafoxiana
De eerste bibliotheek van Amerika werd in 1646 opgericht door Juan de Palafox die 5.000 van zijn eigen boeken doneerde. Tegenwoordig herbergt de bibliotheek 42.000 boeken en nog eens 5.000 manuscripten. De bibliotheek in barrokstijl heeft in Mexico de status van historisch monument en maakt bovendien onderdeel uit van het Unesco Werelderfgoed.  
 
Iglesia de Santo Domingo
Deze barokkerk herbergt een aantal wonderschonen kapellen die worden gerekend tot de mooiste van het land. Een treffend voorbeeld hiervan is de rijk versierde Rosario-kapel, een uniek voorbeeld van Mexicaanse barok met een schat aan verguld beeldhouwwerk rijkelijk gedecoreerd met 23-karaats bladgoud. 
 
Museo Amparo
Museo Amparo, een van de best aangeschreven musea van Mexico, kent een collectie van precolumbiaanse, koloniale en moderne kunst. De sectie precolumbiaanse kunst omvat ruim twee duizend stukken, waaronder potten, maskers, altaren en gereedschap waarvan sommige teruggaan tot 2.500 jaar v.Ch. Het museum is gevestigd in twee klassieke koloniale panden die eerder als ziekenhuis dienst deden. Beschrijvingen zijn er in het Engels en het Spaans. 
 
Fuertes de Loreto y Guadalupe
Op twee kilometer ten noordoosten van het historisch centrum bevindt zich in een groot park op de heuvel Acueyametepec twee forten die doorslaggevend zijn geweest in de historische slag met de Fransen. Oorspronkelijk waren het 16e eeuwse franciscaanse kapellen die begin 19e eeuw werden omgeturnd tot vestigingswerken. In de voormalige kapel zit nu een musum gericht op historie en antropologie.     
 
Museo de Santa Mónica
Dit museum is gevestigd in een voormalig klooster dat stamt uit de zeventiende eeuw. Toen het klooster in 1857 als gevolg van de hervormingswetten was opgeheven, bleven de nonnen er heimelijk leven. De geheime ingangen kunnen nog bekeken worden. 

Museo de la Revolución Mexicana
De familie Serdán werd in dit huis betrapt op het beramen van een opstand tegen Porfirio D?az.  Toen zij zich verzetten tegen hun arrestatie werd de familie en een groep liberalen gedood. Naast het huis van de familie toont het museum een aantal revolutionaire attributen.
 
Barrio del Artista
Deze kunstenaarswijk is een van de prettigste plekken van de stad. Overal staan doeken uitgestald, zijn kunstenaars bezig met demonstraties en worden portretten gemaakt van voorbijgangers. Ook worden er in Barrio del Artista regelmatig openluchtconcerten en theatervoorstellingen gehouden. 
 
Teatro Principal
Het meest vooraanstaande theater van Puebla werd voltooid in 1760 en 1761 en daarmee is Teatro Principal het oudste nog actieve museum van Mexico en geheel Amerika. De binnenkant van het museum kan overdag tussen 10:00 uur en 17:00 uur bekeken worden. Het theater ligt in de omgeving van Barrio del Artista. 
 
 

Terug naar introductie Puebla


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring