Mijnexcursies
In Potosí zijn tientallen bedrijfjes acties die mijnexcursies aanbieden. Meestal verzorgen oud-mijnwerkers de tours. Niet zelden begint een tour bij de mijnmarkt bij Plaza el Calvario waar zaken als dynamiet, cacaobladeren en alcohol worden ingeslagen. Daarna wordt de Cerro Rico beklommen waarbij Candelaria en Santa Rica populaire secties vormen. Houd rekening met serieuze veiligheidsrisico's waaronder het inademen van giftige stoffen en instortingsgevaar. 

Plaza 10 de Noviembre
Veel van de fraaiste koloniale bezienswaardigheden van Potosí zijn te vinden aan Plaza 10 de Noviembre. Zoals de kathedraal en het oude gemeentehuis. 

Munthuis
Casa de la Moneda, herbouwd tussen 1753 en 1773, werd in 1572 gesticht door de onderkoning Francisco de Toledo. Munten werden er geslagen tot 1951. Tegenwoordig herbergt het Munthuis een museum dat deels gewijd is aan munten. Op de bovenverdieping bevinden zich ook nog twee zalen die gewijd zijn aan koloniale kunst. 

Iglesia de la Compañia de Jesús
Deze voormalige kerk is een fraai voorbeeld van Mestizo en religieuze architectuur fusion. Let in het bijzonder op de verfijnde details op de toren. Op de begane grond van de kerk huist tegenwoordig het toerismebureau. 

Museo de Santa Tersa
Oorspronkelijk een 17e eeuw karmelietenklooster. Tegenwoordig zetelt hier een goed aangeschreven museum gericht op historie en kunst. 

 

Terug naar introductie Potosí


Reisbestemmingen Bolivia

Natuurparken Bolivia

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring