Torre del Infantado
Deze verdedigingstoren werd gebouwd in de 13e eeuw. Tegenwoordig huisvest het robuuste gebouw de gemeenteraad. Torre del Infantado, sinds 1985 onderdeel van Bien de Interés Cultural, bevindt zich in het centrum van Potes. 

Fuente Dé kabelbaan

Op 25 kilometer van Potes ligt de Fuente Dé kabelbaan. Deze voert je 753 meter omhoog naar een zeer spectaculair rotsplateau. Boven kom je aan bij een uitkijkpunt genaamd Mirador de el Cable die uitkijkt over de vallei en de spectaculaire rotspartijen. Maar nog fraaier wordt als je verder wandelt door de bergen. 

Monasterio de Toribio de Liébana
Dit klooster op 3 kilometer ten zuidwesten van Potes is vanwege verschillende redenen beroemd. Zo woonde hier in de 8e eeuw de priester Beatus van Liébana die in middeleeuws Europa bekendheid verwierf met zijn schrijven het ‘Commentaar op de Verschijning'. Tot de verbeelding spreekt ook het grootst overgebleven stuk van het originele kruis dat door gevluchte christenen uit voormalig Islamitisch Spanje hier werd heen gebracht inclusief de spijker die door de linkerhand van Christus ging. De bouw van het complex begon in 1256 en kent een gotische stijl. 

 

 

 

Terug naar introductie Potes


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring