Zwemmen met walvishaaien

Playa del Carmen wordt genoemd als de beste plek ter wereld om te zwemmen met walvishaaien. Met een beetje geluk spot je een heleboel walvishaaien en kan je ze aanraken tijdens het zwemmen. De beesten kunnen groeien tot een lengte van wel 12 meter.

Bezoek de wereldberoemde Mayaruïnes

Vanuit Playa del Carmen ben je in 2 uur rijden bij de Maya ruïnes van Chichen Itza, één van de zeven wereldwonderen. Tulum is een ander veel bezocht Mayacomplex vanuit Playa del Carmen. Tulum, tevens een relaxt plaatsje, ligt dichterbij dan Playa del Carmen en is eveneens fraai gesitueerd aan zee. 

Snorkelen

Vlakbij Playa del Carmen zijn verschillende koraalriffen te vinden waar je fantastisch kunt snorkelen. Een aanrader is het rif bij het nabijgelegen Puerto Morelos. 

Eiland Cozumel

In 40 minuten vaar je met de ferry vanaf Playa del Carmen naar het eiland Cozumel. Op Isla Cozumel zijn heerlijke stranden te vinden waar je de dag zwemmend en luierend kan doorbrengen. Cozumel is ook een toplocatie om te snorkelen en te duiken.  

Zwemmen en duiken in cenotes 

In de buurt van Playa del Carmen liggen verschillende cenotes. In deze grotten met water kun je zwemmen en in sommige zelfs duiken. Dichtbij Playa del Carmen gelegen is Cenote Azul zeker het bezoeken waard. 


Terug naar introductie Playa del Carmen


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring