Zwemmen met walvishaaien
Playa del Carmen wordt genoemd als de beste plek ter wereld om te zwemmen met walvishaaien. Met een beetje geluk spot je een heleboel walvishaaien en kan je ze aanraken tijdens het zwemmen. De beesten kunnen groeien tot een lengte van 12 meter.

Bezoek aan Maya ruïnes
Vanuit Playa del Carmen ben je in 2 uur rijden bij de Maya ruïnes van Chichen Itza, één van de zeven wereldwonderen. Tulum is een ander veel bezocht Maya-complex vanuit Playa del Carmen.  Tulum, tevens een relaxt plaatsje, ligt dichterbij en is fraai gesitueerd aan zee. 

Snorkelen
Vlakbij Playa del Calrmen ijn verschillende koraalriffen te vinden waar je fantastisch kan snorkelen. Een aanrader is het rif bij het nabijgelegen Puerto Morelos. 

Cozumel
In 40 minuten vaar je met de ferry vanaf Playa del Carmen naar het eiland Cozumel. Op Cozumel zijn heerlijke stranden te vinden waar je de dag zwemmend en luierend kan doorbrengen. Cozumel is ook zeer geschikt om te snorkelen en te duiken.  

Duiken in cenotes 
In de buurt van Playa del Carmen liggen verschillende cenotes (grotten met water) waar je kan zwemmen. In sommigen hiervan kan je zelfs duiken. Cenote Azul ligt dichtbij Playa del Carmen en is het bezoeken zeker waard. 


Terug naar introductie Playa del Carmen


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring