Quinta Avenida afstruinen

De grotendeels autovrije Quinta Avenida is bezaaid met uitgaansplekken, winkels, hotels, street art en er zijn ook op verschillende plekken activiteiten in de buitenlucht. Als je de hele straat uitloopt dan ben je 45 minuten onderweg. Vanaf 16:00 gaat de straat leven en dat gaat tot de late uurtjes door. Wie wat meer rust en authenticiteit zoekt, duikt ook de zijstraten in. 

Playa Punta Esmeralda

Nabij de Quinta Avenida in noordelijke richting vind je het idyllische Playa Punta Esmeralda. Een prachtig strand met wit zand en helder, warm water in een meer rustige omgeving. Er bevindt zich ook een cenote waarin je kunt baden, net als een relaxte strandbar. Ook een aanrader om de vermaarde zonsondergangen te ervaren. 

Zwemmen met walvishaaien

Playa del Carmen wordt genoemd als de beste plek ter wereld om te zwemmen met walvishaaien. Met een beetje geluk spot je een heleboel walvishaaien en kan je ze aanraken tijdens het zwemmen. De beesten kunnen groeien tot een lengte van wel 12 meter.

Bezoek de wereldberoemde Maya-ruïnes

Vanuit Playa del Carmen ben je in 2 uur rijden bij de Maya-ruïnes van Chichen Itza, één van de zeven wereldwonderen. Je kunt ook de nabijgelegen Tulum ruïnes bezoeken. Meer bescheiden maar zich bevindend in een prachtig decor. De plaats Tulum is net als Playa del Carmen bijzonder fraai gelegen aan de zee en ook sterk in opkomst. 

Snorkelen in Playa del Carmen

Vlakbij Playa del Carmen zijn verschillende koraalriffen te vinden waar je fantastisch kunt snorkelen. Een aanrader is het rif bij het nabijgelegen Puerto Morelos. 

Eiland Cozumel 

Niet te missen als je in Playa del Carmen bent, een bezoek aan Isla Cozumel. In 40 minuten vaar je met de ferry nabij Parque Los Fundadores naar het eiland Cozumel. Op Isla Cozumel zijn heerlijke stranden te vinden waar je de dag zwemmend en luierend kan doorbrengen. Cozumel is een toplocatie om te snorkelen en te duiken.  

Zwemmen en duiken in cenotes 

In de buurt van Playa del Carmen liggen verscheidene cenotes. In deze grotten met water kun je zwemmen en vaak ook duiken.De fraaiste is Cenote Azul, niet ver van Playa del Carmen gelegen. 


Terug naar introductie Playa del Carmen


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring