Bezienswaardigheden Piriápolis

Rambla de los Argentinos
De Rambla de los Argentinos is genoemd naar de vele Argentijnse bezoekers die de badplaats aandeden en en nog steeds volop aandoen. De Rambla voert naar verschillende stranden met rustig water en fijn strand. 

Cerro San Antonio
Cerro San Antonio, ook bekend als Cerro del Inglés, is een heuvel met een hoogte van 130 meter. Er gaat een kabelbaan naar de top. Boven staat de Capilla de San Antonio, die magnifiek uitkijkt over de stad en de kustlijn. Boven kun je ook een souvenir kopen of genieten van tortas fritas y huevos

Puerto Piriápolis
Het havengebied in Piriápolis is een fijne plek om te genieten van de jachten, te flaneren of wat te eten en te drinken. Omdat de avondschemeringen er schitterend zijn, is het ook een goede plek voor het maken van foto's. De haven van Piriápolis werd geopend in 1916. De haven is geschikt voor zeilboten, vissersboten en ook ferry's. 

Fuente de Venus
Dit weelderige fontein is een van de drie fonteinen die Piria bedacht voor de badplaats. 

Reserva de Fauna y Parque Cerro Pan de Azúcar
In dit reservaat kun je inheemse diersoorten bekijken, net als flora. De bestijging van de Cerro Pan de Azúcar is goed te doen en duurt ongeveer een uur. Boven heb je een fantastisch uitzicht over de stad en omgeving. 

Castillo de Piria
In dit fraaie monumentale gebouw woonde Francisco Piria, stichter van Piriápolis. Castilio de Piria wordt het hele jaar door bezocht door toeristen. 

  

 

 

Terug naar introductie Piriápolis


Reisbestemmingen Uruguay

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring