Markt van Otavalo

De markt op zaterdag is de grootste inheemse markt van heel Zuid-Amerika. Inheemse groepen uit de weidse omgeving komen in hun lokale klederdracht naar de markt om hun producten te verkopen. Poncho's, tassen, kleden, mutsen, hangmatten, er wordt van alles verkocht. Op Plaza de los Ponchos wordt overigens elke dag (tussen 07:00 en 17:00 uur) de lokale markt gehouden, maar die van zaterdag is het spectaculairst. 

Parque Simon Bolivar

Op een aantal blokken van Plaza de los Ponchos bevindt zich het centrale plein van Otavalo. In vergelijking met de markt heerst hier over het algemeen een serene rust. Neem ook een kijkje in de fraaie kerk die bij het plein staat: Santuario del Señor de las Angustias. 

El Mercado de Animales

Elke zaterdagochtend van 6:30 tot 12:00 uur wordt er net buiten Otavalo een dierenmarkt gehouden. Er worden zowel grote als kleine dieren verhandeld. Je kunt dan denken aan koeien, varkens en schapen, maar ook kippen, cavia'ss en konijnen. Het is een bijzondere ervaring om mee te maken als toerist. Voor ongeveer 5 dollar neem je vanuit Otavalo de taxi naar de dierenmarkt. 

Cuicocha Lake

El Lago de Cuicocha, gelegen op 25 kilometer ten westen van Otavalo, is een prachtig blauw kratermeer. In het midden van het meer liggen twee eilandjes die zijn ontstaan door uitbarstingen van de vulkaan. Een bijzonder detail is dat ze lijken op cavia's. Voor de sportieve toerist is er een wandelroute rondom het meer met een lengte van 14 kilometer. Je kunt ook een boottochtje maken over het meer langs de twee eilanden. 

Parque Condor

Opgericht door een Nederlander is Parque Condor een vogelreservaat net buiten Otavalo. In het park leven veel verschillende soorten vogels, van uilen tot condors. Elke dag om 15:30 wordt een vliegshow gegeven. Condors worden dan losgelaten om een rondje te vliegen door de omgeving. 

Cotocachi

Cotocachi is een ambachtelijk stadje dat bekend is geworden vanwege zijn lederwaren en handwerk. Het centrum is dan ook bezaaid met leerwinkels en andere winkeltjes met ambachtelijke spullen. Het is een aanrader om te paard van Otavalo naar Cotocachi te rijden. 


Terug naar introductie Otavalo


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring