Iglesia Colegial

Colegiata de Nuestra Señora de la Asunción is de hoofdattractie van Osuna. Dit 16e eeuwse renaissance complex biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Hiertoe behoren kerken, een van de beste barokke kunstcollecties en het pantheon waarin de hertogen van Osuna liggen begraven. Kunst van o.m. José de Ribera, Juan de Mesa en verschillende waardevolle Vlaamse werken. De constructie van Iglesia Colegial begon in 1531 in opdracht van Juan Téllez Girón. Rondleidingen op verschillende tijdstippen; tarief 5 euro.  

Universiteit

Naast het kerkencomplex vinden we de universiteit. De bouw begon in 1548 maar zou pas in 1824 zijn huidige definitieve vorm te krijgen. Ook bij de universiteit kun je een rondleiding volgen. Je krijgt dan de fijne patio te zien, de collegezaal en een kleine kapel. De universiteit is nog steeds actief en maakt deel uit van de Universiteit van Sevilla. 

Archeologisch Museum

In de bovenstad vinden we ook Museo Arqueológico, dat een rijke collectie omvat afkomstig van verschillende beschavingen die Osuna bewoond hebben. Het museum is gevestigd in de Torre del Agua dat door de Almohaden in de 12e eeuw werd gebouwd om vervolgens in de 14e eeuw gerestaureerd te worden door de ridders van Calatrava. Binnen bevinden zich replica's en originele kunststukken afkomstig uit de Iberische periode, de Bronstijd en de Romeinse periode.  

Kerken in de benedenstad

In de benedenstad zijn verscheidene bezienswaardige kerken te bekijken. Hiertoe behoren Iglesia de la Merced en Iglesia-Convento de Nuestra Señora del Carmen. De laatste kent een schitterende renaissance kapel.

Calle San Pedro

Weleens aangemerkt als een van de mooiste straten van Europa. Misschien wat overdreven, maar een charmante straat is ze wel. He vindt de Calle San Pedro in de omgeving van de arena.

Games of Thrones locatie

De stierenarena van Osuna figureerde in Games of Thrones. Voor fans alleen al reden genoeg om een bezoekje aan Osuna te brengen. In het weekend en op bepaalde feestdagen kun je de arena onder begeleiding tegen circa 2,50 euro bezoeken. Altijd goed om navraag te doen bij het toerismebureau. Terug naar introductie Osuna


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring