Bezienswaardigheden Osuna

Iglesia Colegial
Colegiata de Nuestra Señora de la Asunción is de hoofdattractie van Osuna. Dit 16e eeuwse renaissance complex biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden waaronder kerken, een van de beste barokke kunstcollecties en het pantheon waarin de hertogen van Osuna liggen begraven. Kunst van o.m. José de Ribera, Juan de Mesa en verscheidene waardevolle Vlaamse werken. De constructie van Iglesia Colegial begon in 1531 in opdracht van Juan Téllez Girón. Rondleidingen op verschillende tijdstippen; tarief 5 euro.  

Universiteit
Naast het kerkencomplex vinden we de universiteit. De bouw begon in 1548 maar zou pas in 1824 zijn huidige definitieve vorm te krijgen. Ook bij de universiteit kan een rondleiding gevolgd worden. Je krijgt dan o.m. de fijne patio te zien, de collegezaal en een kleine kapel. De universiteit is nog steeds actief en maakt deel uit van de Universiteit van Sevilla. 

Archeologisch Museum
In de bovenstad vinden we ook Museo Arqueológico. Het museum omvat een rijk collectie afkomstig van verschillende beschavingen die Osuna bewoond hebben. Gevestigd in de Torre del Agua gebouwd door Almohaden in de 12e eeuw en in de 14e eeuw gerestaureerd door de ridders van Calatrava bevinden zich binnen replica's en originele kunststukken afkomstig uit de Iberische periode, de Bronstijd en de Romeinse periode.  

Kerken in de benedenstad
In de benedenstad zijn een verscheidenheid aan bezienswaardige kerken te vinden. Hiertoe behoren Iglesia de la Merced en Iglesia-Convento de Nuestra Señora del Carmen met haar schitterende renaissance kapel.

Calle San Pedro
Wel aangemerkt als een van de mooiste straten van Europa. Misschien wat overdreven, maar een charmante straat is ze wel; in de omgeving van de arena.

Games of Thrones locatie
De stierenarena van Osuna figureerde in Games of Thrones en dat alleen is voor fans reden genoeg om een bezoekje aan Osuna te brengen.

Terug naar introductie Osuna


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring