Beste surfstranden van Ecuador

Bij Montañita liggen een aantal van Ecuador's beste surfstranden. In Montañita zijn het hele jaar door surfwedstrijden, en in het bijzonder tijdens het hoofdseizoen dat loopt van december-april. Het bekendste strand waar veel wordt gesurft is Playa Montañita dat is gelegen in het dorp zelf. Nog beter en minder toeristische zijn de stranden bij het dorpje Olon, te bereiken met de taxi.  

Chillen op het stranden zowel overdag als 's avonds

Relaxen aan het strand mag in Montañita gerust een attractie genoemd worden. 's Avonds wordt het nog sprankelender wanneer er overal muziek is te horen en dj's hun opwachting maken. Als je een paar kilometer weg loopt uit Montañita, dan kom je vanzelf uit bij rustige stranden. 

Playa Los Frailes

Playa Los Frailes geldt als het mooiste strand van Ecuador. Dankzij de brede strook strand en de prachtige omgeving loont een bezoekje zeker. Vergeet niet om een wandeling te maken naar het uitzichtpunt. Op 60 kilometer ten noorden van Montañita, behorend tot een nationaal park, is Playa Los Frailes louter bereikbaar via een onverharde weg.

Agua Blanca 

Een bezoek aan Playa los Frailes laat zich goed combineren met een uitstapje naar Agua Blanca. In dit dorpje kun je een rondleiding volgen en uitleg krijgen over de levensstijl van de nog woonachtige inheemse bevolking. Ook een verfrissende duik in het zwavelmeer inclusief moddermassage mag niet ontbreken. 

Terug naar introductie Montañita


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring