Puente Romana
Met 792 meter is Puente Romano die de Guadianarivier oversteekt, de langste Romeinse brug ter wereld. De brug vormt een prima vertrekpunt voor een rondje langs de verscheidene Romeinse monumenten van Mérida. 

Alcazaba
Vlakbij de Romeinse brug bevindt zich het Alcazaba, één van de oudste Moorse complexen van Spanje. Vooral het uitzicht op de Romeinse brug, de rivier en het groene achterland maken een bezoek aan dit complex boeiend. Je kunt bij het loket overigens een ticket kopen waarmee alle Romeinse monumenten (inclusief het Alcazaba maar exclusief het Romeinse museum) bezocht kunnen worden.
 
Teatro Romano
Het Romeins theater is de bekendste attractie van Mérida het en vormt één van de beroemdste Romeinse overblijfselen wereldwijd. Het werd gebouwd 15 v.Chr. en bood toen plaats aan 6000 toeschouwers. Het theater verkeert in goede staat en wordt nog steeds gebruikt tijdens het klassieke theaterfestival van Mérida in de zomermaanden. 
 
Anfiteatro de Mérida
Direct naast Teatro Romano bevindt zich het amfitheater dat werd gebouwd in 8 v.Chr.. Het bood toen plaats aan maar liefst 16.000 toeschouwers die afkwamen op gladiatorengevechten en gevechten met wilde beesten. Men denkt dat er toen 15 soorten gladiatoren actief waren die verdeeld waren over twee groepen: de zwaar bewapende en beschermde vechters en de zogenaamde lichtbewapende en lichtvoetige vechters. 

Museo de Arte Romano Nacional 
Een museum dat zeker niet mag ontbreken bij je Romeinse verkenning van de stad: Museo de Arte Romano Nacional. Verdeeld over drie etages biedt dit uitgestrekte museum veel informatie over de Romeinse tijd van Mérida in de vorm van beelden, voorwerpen, gedeeltes van Romeinse huizen en beschrijvingen. Het veel geprezen gebouw is gemaakt in Romeinse stijl en is van de hand van Rafael Maneo, één van de bekendste Spaanse architecten. Het museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09:30 tot 20:00 uur en op zondag van 10:00 tot 15:00 uur. De entree bedraagt 3 euro. 

Plaza de España
Het centrale plein van Mérida is vooral aantrekkelijk vanwege de drukte en de sfeer aan het einde van de dag. Aan het plein staat de Concatedral de Santa María la Mayor de Mérida
 
Templo de Diana
Deze Romeinse tempel bevindt zich midden in centrum aan een plein. In de Romeinse tijd werd het gebouw het Forum genoemd. 
 
Circo Romano
Deze voormalige rijbaan voor wagenrennen is goed voor 440 meter lang en 115 meter breed. Circo Romano werd gebouwd in de 1e eeuw en bood plaats aan maar liefst 30.000 toeschouwers, toendertijd gelijk aan het inwonersaantal van de stad! Circo Romano ligt buiten het stadscentrum op 1,5 kilometer van Plaza de España, wat overigens goed is aan te lopen. 

Acueducto de los Milagros
Vanaf het Circo Romana kun je via de Avenida de Extremadura wandelen naar het aquaduct die de Romeinse stad van water voorzag. Acueducto de los Milagros is gelegen in een groen gebied en vormt het habitat van ooievaars.  

Terug naar introductie Mérida


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring