Puente Romana

Met 792 meter is de Puente Romano die de Guadianarivier oversteekt, de langste Romeinse brug ter wereld. De brug vormt een goed vertrekpunt voor een rondje langs de verscheidene Romeinse monumenten van Mérida. 

Alcazaba

Vlak bij de Romeinse brug bevindt zich het Alcazaba, één van de oudste Moorse complexen van Spanje. Vooral het uitzicht op de Romeinse brug, de rivier en het groene achterland maken een bezoek aan dit complex een aanrader. Bij het loket kun je overigens een ticket kopen waarmee bijna alle Romeinse monumenten (met uitzondering van Museo Nacional de Arte Romano) bezocht kunnen worden.
 

Teatro Romano

Het Romeins theater, één van de beroemdste Romeinse overblijfselen wereldwijd, is de bekendste attractie van Mérida. Het werd gebouwd 15 v.Chr. en bood toen plaats aan 6000 toeschouwers. Het theater verkeert in goede staat en wordt nog steeds gebruikt tijdens het klassieke theaterfestival van Mérida in de zomermaanden. 
 

Anfiteatro de Mérida

Direct naast Teatro Romano bevindt zich het amfitheater. Gebouwd in 8 v.Chr.. bood ze plaats aan 16.000 toeschouwers die afkwamen op gladiatorengevechten en gevechten met wilde beesten. Men denkt dat er toen 15 soorten gladiatoren actief waren die verdeeld waren over twee groepen: de zwaar bewapende en beschermde vechters en de lichtbewapende en lichtvoetige vechters. 

Museo de Arte Romano Nacional 

Een museum dat zeker niet mag ontbreken bij je Romeinse verkenning van de stad. Verdeeld over drie etages biedt Museo de Arte Romano Nacional veel informatie over de Romeinse tijd van Mérida in de vorm van beelden, voorwerpen, gedeeltes van Romeinse huizen en beschrijvingen. Het veel geprezen gebouw, gemaakt in Romeinse stijl, is van de hand van Rafael Maneo, één van de bekendste Spaanse architecten. De entree voor het groots opgezette museum bedraagt 3 euro. 

Plaza de España

Het centrale plein van Mérida met haar sinaasappelbomen is vooral aantrekkelijk vanwege de drukte en de sfeer doe vooral aan het einde van de dag gevonden kan worden. Op het plein gezellige terrassen en aan en rondom het plein ook verschillende bars en restaurants. Aan het plein staat ook de bescheiden Concatedral de Santa María la Mayor de Mérida in Romeins en gotische stijl.
 

Templo de Diana

Zomaar midden in de stad op een plein tussen de winkels (niet per se een mooie setting) duikt deze in het oog springende Romeinse tempel op uit de tijd van Augustus. Tijdens het Romeins festival in de zomermaanden een van de prominenten podia.
 

Circo Romano

Deze voormalige rijbaan voor wagenrennen is 440 meter lang en 115 meter breed. Gebouwd in de 1e eeuw bood ze plaats aan maar liefst 30.000 toeschouwers,  gelijk aan het inwonersaantal van de stad toentertijd! Circo Romano ligt buiten het stadscentrum op 1,5 kilometer van Plaza de España, goed aan te lopen. 

Acueducto de los Milagros

Vanaf het Circo Romana sta je via de Avenida de Extremadura zo bij het aquaduct. Acueducto de los Milagros die de Romeinse stad van water voorzag, bevindt zich in een groen gebied, het habitat van een hele schare ooievaars.  

Terug naar introductie Mérida


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring