Wijntours in Mendoza

Mendoza profileert zich duidelijk als een van de belangrijkste wijnstreken ter wereld. Dit heeft z'n weerslag op het wijntoerisme. In Mendoza zijn volop wijnactiviteiten te ondernemen om meer te leren van de beroemde Argentijnse wijn. Je kunt bijvoorbeeld op eigen houtje op de fiets een tour langs de bodega's doen. Een geschikt gebied hiervoor is Maipu dat net iets buiten de stad is gelegen. Je kunt ook deelnemen aan georganiseerde tours (op de fiets of met een busje) waarbij vaak een uitgebreide lunch is inbegrepen. Je bezoekt dan doorgaans vier bodega's. Naast uitleg over het productieproces kun je een glaasje wijn proeven. Bij het organiseren van een wijntour kunnen de reisbureaus of hotels in de stad je van dienst zijn.

Cerro Aconcagua en bergexcursies

De 6962 meter hoge Aconcagua is de hoogste berg van het continent Amerika. Een waar walhalla dus voor bergbeklimmers. Maar ook de nabij gelegen Cordón del Plata (uitgerust met meerdere bergtoppen tussen de 5000 en 6000 meter) is in trek. Er zijn drie belangrijke klimgebieden in de Mendoza provincie te onderscheiden: Los Arenales (vlakbij Tunuyán), El Salto (vlakbij Mendoza) en Chigüido (vlakbij Malargüe). Vrijwel alle reisorganisaties en hostels bieden trips naar de bergen aan. Voor reizigers die het rustiger aan willen doen, vormt een wandeling in Parque Provincial Aconcagua een mooi alternatief. Terwijl je wandelt door dit natuurpark kijk je uit op de beroemde Aconcagua. 

Wintersporten in Mendoza

In de winter kan in het Mendoza gebied ook volop geskied worden. De bergen Penitientes en Los Puquios lennen zich hier goed voor. Verscheidene reisorganisaties of hotels kunnen je met de organisatie inclusief de skispullen helpen. Vooral aan de Calle Las Heras (tussen de straten Mitre en Peru) zijn veel reisbureautjes gevestigd. Houd er rekening mee dat het skiseizoen van Mendoza korter is dan dat van Bariloche.  

Parque General San Martín 

Ontworpen door Charles Thays in 1897 (tevens de architect van het Parque Sarmiento in Córdoba) is Parque General San Martín 420 hectare groot. In het park vind je een grote vijver, een rozentuin, sportvelden en een dierentuin. Maar bovenal kun je er heerlijk wandelen en fietsen. Achter de dierentuin loopt een pad omhoog naar de Cerro de la Gloria waar een groot standbeeld staat van José de San Martín. Op de top heb je een prachtig zicht op zowel de stad als het Andesgebergte. 

Plaza Independencia

Een verkenning van het stadscentrum van Mendoza kun je het best beginnen op de Plaza Independencia. Op het plein staan enkele mooie koloniale gebouwen. In de omgeving bevinden zich bovendien verschillende restaurants en bars. Onder het plein bevindt zich het Museo Municipal de Arte Moderno, een klein museum met moderne kunst. 's Avonds is het plein mooi verlicht. Op zondagavonden word je vaak getrakteerd op gratis concerten en voorstellingen. 

Puente del Inca

Puente del Inca (de Inca Brug) is een natuurlijke boog van steen die een brug vormt over de Río Vacas, ver in de Andes. De rotsformatie heeft een felgele kleur als gevolg van de mineralen uit de nabijgelegen warmwaterbron. Er wordt gezegd dat de Inca's hun zieken naar deze bron brachten voor genezing. Aan het begin van de 20e eeuw werd er bovenop de bron een spa gebouwd. Een deel van dat gebouw staat nog overeind, een ander deel is weggespoeld tijdens een overstroming. Charles Darwin bezocht de brug in 1835 en maakte er enkele zeer gedetailleerde tekeningen van. Busexcursies naar de Andes stoppen vaak even bij de Puente del Inca.

Outdoor activiteiten in Mendoza

Aan de voet van de Andes is de Mendioza regio geliefd voor paragliding. Ook voor paardrijden vormt de Andes een geweldig decor waarbij verschillende bijzondere tochten gemaakt kunnen worden. Zo kun je het spoor volgen van de tocht van Generaal San Martín, helemaal de Andes over naar Chili! De rivieren rondom Mendoza zijn weer heel geschikt voor wildwaterkanoën en rafting. Tal van reisbureautjes kunnen je helpen met het organiseren van uiteenlopende outdoor trips. 
 

Terug naar introductie Mendoza


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring