Pueblito Paisa

Pueblito Paisa is beroemd in heel Colombia. Het is een replica van een typisch dorpje in de regio Antioquian. Gebouwd op een hoogte van 80 meter op de top van de Cerro Nutibara heb je vanaf het plateau een spectaculaire uitzicht op Medellín. Ook de wandeling naar boven in een groene setting (geliefd bij joggers) is een reden om deze toeristische trekpleister te bezoeken. Pueblito Paisa bevindt zich op 2 kilometer ten zuidwesten van het centrum en als je met de metro gaat, stap dan uit bij 'Industriales'. Dan is het nog een klein uurtje lopen naar de top. Je kunt ook met de bus gaan: bestemming 'Belén' in de richting van de universiteit. Je stopt dan bij de ingang van de Cerro Nutibara aan de Calle 33. Vervolgens sta je in een kwartiertje op de top.  

Kabelbaan Medellín

De Metrocable werd gebouwd om ook de moeilijk bereikbare delen van Medellín te bereiken. Veelal de hogere gelegen, armere wijken dus. Voor toeristen is deze kabelbaan vooral een mooie gelegenheid om de stad van bovenaf te bekijken inclusief een aantal wijken waar je normaal niet zo snel zou komen. Om bij de kabelbaan te komen, stap je in bij het metrostation 'Acevedo'. Daarna passeer je twee stations ('Andalucía' en 'Popular') om uiteindelijk te geraken bij 'Santo Domingo'. 

Museo de Antioquía

Museo de Antioquia is niet alleen het belangrijkste museum van Medellín maar ook één van de bekendste musea van Colombia. Uitgerust met 17 zalen waaronder 'Sala Prehispánica' (pre-Colombiaanse kunst), Murales (muurschilderingen) en 'Sala Colonial y Republicana' (gericht op de koloniale periode). De collectie is divers met schilderijen, tekeningen, sculpturen en keramiek. Hedendaagse kunst wordt getoond in de Sala de Arte Contemporáneo. Maar het populairst zijn de zalen gericht op Fernando Botero. Gevestigd in een imposant gebouw (het oude Palacio Municipal) in het hart van het centrum vind je het museum tegenover Plaza Botero nabij metrostation Parque Berrío. 

Parque de los Pies Descalzos

Het 'Park van de Blote Voeten' werd gedurende 1998-2000 aangelegd. Het doel was om bezoekers letterlijk blootvoets te laten ontspannen en deel te laten nemen aan activiteiten. Het openbare park herbergt de nodige bezienswaardigheden: o.m. Museo Interactivo EPM, Museo del Agua en Teatro Metropolitano.
 

Museo Interactivo EPM

Dit interactieve museum streeft naar een beter begrip van ontdekking, ontwikkeling, vooruitgang en het gebruik van wetenschap en technologie. 'Interacting' is het sleutelwoord: zien, aanraken en horen hoe alles werkt. 
 

Museo del Agua

In dit vrij onbekende, moderne en interactieve watermuseum wordt met technologische en pedagogische tools het cruciale belang van water getoond. Het Watermuseum opende zijn deuren in maart 2012.

Teatro Metropolitano

Dit markante bruine gebouw is aan de buitenkant eerder een fort,. Maar het theater met een capaciteit van 1634 plaatsen is wel de thuisbasis van het Philharmonisch orkest van Medellín. 

Parque Bolívar en kathedraal 

Gelegen midden in het oude stadshart van Medellín is Parque Bolívar een van de meest prominente en levendige stadsparken van Medellín.  Aan het plein bevinden zich de kathedraal en Teatro Lido. In het midden van de plein staat een niet te missen standbeeld van de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simón Bolívar. Aan de noordzijde van Parque Bolívar staat Catedral Metropolitana de Medellín.Ingewijd in 1931 werd de kathedraal ontworpen door de Franse architect Charles Émile Carre in neoromaanse stijl. Uitgeroepen in 1982 tot Nationaal Monument kent de kerk pgetrokken uit maar liefst 1.120.000 stenen een oppervlakte van 6.078 m².

Jardín Botánic

Gratis botanische tuinen die goed zijn voor een oppervlakte van 14 hectare. Ze vertegenwoordigen een enorme flora, ruim 1000 soorten, en ook de nodige dieren. Op het terrein worden ook grote evenementen georganiseerd waaronder het beroemde Bloemenfeest. Verder kun je er eten en overnachten. De groene longen van Medellín bevinden nabij metrostation 'Universidad'. 

Nog meer in Medellín

Casa Museo Pedro Nel Gómez
Opgericht in 1975 door Pedro Nel Gómez (een ingenieur, filosoof en kunstenaar) en zijn gezin. De collectie toont artistieke en literaire werken die het cultureel erfgoed van de stad en het land vertegenwoordigen. Het elegante gebouw herbergt ook een uitgebreide boekencollectie. Verder zijn er begeleide tours, opleidingen en culturele activiteiten.
 
Parque de los Deseos
Direct aan het metrostation 'Universidad' is het stadspark Parque de los Deseos gelegen. Binnen de omtrek bevinden zich o.m. Universidad de Antioquia, een wandelpromenade en een groot plein waar studenten massaal neerstrijken. Hiernaast zijn er op het terrein acht verschillende ludieke attracties gevestigd. Een daarvan is Voces a Distancia ('stemmen op afstand'). Met een prettige sfeer leent het park zich prima voor een wandeling, het lezen van een boek of voor een drankje of een hapje. 
 
Koffietoerisme
Medellín herbergt een belangrijk koffiegebied: Zona Cafetaria. Je kunt er koffieplantages bezoeken en rechtstreeks koffie van de telers kopen. Voor goede koffie kun je natuurlijk ook terecht in de stad bij een aantal betere koffiehuizen.

Escobar-tours
Met de serie Narcos is de belangstelling voor Pablo Escobar alleen maar gegroeid. Daarmee ook het aantal Escobar-tours. Onder begeleiding van een gids kun je zijn graf en verscheidene andere prominente Escobar-plekken bezoeken. 

Paragliding
Medellín is één van de beste plekken in Colombia om te paragliden. De wind is er goed, het uitzicht is fantastisch en de scholen zijn van een hoog niveau.
 

Terug naar introductie Medellín


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring