Pueblito Paisa
Beroemd in heel Colombia. Pueblito Paisa is een replica van een typisch dorpje in de regio Antioquian. Het is gebouwd op een hoogte van 80 meter op de top van de Cerro Nutibara dat vanaf het plateau een spectaculaire uitzicht heeft op Medellín. Ook de wandeling naar boven in een groene setting geliefd bij joggers is een reden om deze toeristische trekpleister te bezoeken. Pueblito Paisa bevindt zich op 2 kilometer ten zuidwesten van het centrum en als je met de metro gaat, stap dan uit bij 'Industriales'. Daarvandaan is het een klein uurtje lopen inclusief de beklimming naar de top. Je kunt ook met de bus gaan (bestemming 'Belén' in de richting van de universiteit), die stopt bij de ingang van de Cerro Nutibara aan de calle 33 waarna je in ongeveer een kwartiertje naar de top wandelt.  

Kabelbaan

De Metrocable werd gebouwd om ook de moeilijk bereikbare delen van Medellín (veelal de hoger gelegen, armere wijken) bereikbaar te maken. Voor toeristen is deze kabelbaan vooral een mooie gelegenheid om de stad van bovenaf te bekijken inclusief een aantal wijken waar je normaal niet zo snel zou komen. Om bij de kabelbaan te komen, stap je in bij het metrostation 'Acevedo' waarna je twee stations passeert ('Andalucía' en 'Popular') om uiteindelijk te geraken bij 'Santo Domingo'. 

Museo de Antioquía
Museo de Antioquia is het belangrijkste museum van Medellín en een van de bekendste musea van Colombia. Het museum is uitgerust met 17 zalen waaronder 'Sala Prehispánica' (pre-Colombiaanse kunst), Murales (muurschilderingen) en 'Sala Colonial y Republicana' (gericht op de koloniale periode). De collectie is divers met schilderijen, tekeningen, sculpturen en keramiek. Hedendaagse kunst wordt getoond in de Sala de Arte Contemporáneo. Het populairst zijn de zalen gericht op Fernando Botero die in 1932 in Medellín werd geboren. Het museum is gevestigd in een imposant gebouw (het oude Palacio Municipal) en bevindt zich in het hart van het centrum tegenover Plaza Botero nabij metrostation Parque Berrío. 

Parque de los Pies Descalzos
Dit openbare park herbergt verschillende bezienswaardigheden. Het 'Park van de Blote Voeten' werd gedurende 1998-2000 aangelegd met als doel om bezoekers (letterlijk) blootvoets te laten ontspannen en deel te laten nemen aan activiteiten. In het park liggen onder meer Museo Interactivo EPM, Museo del Agua en Teatro Metropolitano.
 
Museo Interactivo EPM
Dit interactieve museum streeft naar een beter begrip van de ontdekking, ontwikkeling, vooruitgang én het gebruik van wetenschap en technologie. ‘Interacting’ is hier het sleutelwoord: zien, aanraken en horen hoe alles werkt. 
 
Museo del Agua
In dit vrij onbekende, moderne en interactieve watermuseum wordt met technologische en pedagogische tools het cruciale belang van water getoond. Het Watermuseum opende zijn deuren in maart 2012.

Teatro Metropolitano
Dit markante bruine gebouw lijkt eerder een fort dan een museum. Het theater met een capaciteit van 1634 plaatsen is de thuisbasis van het Philharmonisch orkest van Medellín. 

Casa Museo Maestro Pedro Nel Gómez
Dit museum is opgericht in 1975 door Pedro Nel Gómez (een ingenieur, filosoof en kunstenaar) en zijn gezin. De collectie toont artistieke en literaire werken die het cultureel erfgoed van de stad en het land vertegenwoordigen. Het elegante gebouw herbergt ook een uitgebreide boekencollectie. Verder kun je er terecht voor begeleide tours, opleidingen en culturele activiteiten.

Jardín Botánic
Deze botanische tuinen zijn goed voor een oppervlakte van 14 hectare die een enorme flora van ruim 1000 soorten vertegenwoordigen. Er worden ook grote evenementen georganiseerd, zoals het beroemde Bloemenfeest. Verder kun je er eten en zelfs overnachten. De groene longen van Medellín liggen nabij metrostation 'Universidad'. 
 
Parque de los Deseos
Direct aan het metrostation 'Universidad' ligt het stadspark Parque de los Deseos. Binnen de omtrek bevinden zich onder meer Universidad de Antioquia, een wandelpromenade en een groot plein waar studenten massaal neerstrijken. Hiernaast zijn er op het terrein acht verschillende ludieke attracties gevestigd waaronder Voces a Distancia ('stemmen op afstand'). Het park ademt een prettige sfeer en leent zich prima voor een wandeling, het lezen van een boek of voor een drankje of een hapje. 

Parque Bolívar 
Parque Bolívar is één van de meest prominente en levendige stadsparken van Medellín. Het ligt midden in het oude stadshart van Medellín. Aan het plein liggen de kathedraal en Teatro Lido en in het midden van de plein staat een niet te missen standbeeld van de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simón Bolívar. 

Kathedraal 
Aan de noordzijde van Parque Bolívar staat Catedral Metropolitana de Medellín. De kathedraal, ingewijd in 1931, werd ontworpen door de Franse architect Charles Émile Carre in neoromaanse stijl. Het gebouw werd in 1982 uitgeroepen tot Nationaal Monument. De kerk kent een oppervlakte van 6.078 m² en is opgetrokken uit maar liefst 1.120.000 stenen.
 
Koffietoerisme
Medellín herbergt een belangrijk koffiegebied genaamd Zona Cafetaria. Je kunt er koffieplantages bezoeken en rechtstreeks koffie van de telers kopen. Voor goede koffie kun je natuurlijk ook terecht in de stad bij een van de betere koffiehuizen.

Escobar-tours
Met de serie Narcos is de belangstelling voor Pablo Escobar alleen maar gegroeid en daarmee ook het aantal Escobar-tours. Onder begeleiding van een gids kun je zijn graf en tal van andere prominente Escobar-plekken bezoeken. 

Paragliding
Medellín is één van de beste plekken in Colombia om te paragliden. De wind is er goed, het uitzicht is fantastisch en de scholen zijn van een hoog niveau.
 

Terug naar introductie Medellín


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring