Palma de Mallorca

Een stad van formaat met een verscheidenheid aan kerken, kloosters, adellijke huizen met patios. Tot de grootste attracties vormen de gotische kathedraal en het Bellver-kasteel. Eveneens gotisch is La Lonja. Maar Palma is ook een zeer moderne stad met volop opties op het gebied van shoppen, uitgaan en cultuur. 

Es Trenc

Es Trenc, gelegen in het zuiden van het eiland, geldt als een van de mooiste stranden van Mallorca. Het is een geïsoleerd strand waardoor er nog geen toeristische bebouwing is op een paar strandtentjes na. Het fotogenieke strand van twee kilometer is vanwege het ondiepe water geschikt voor kinderen om te zwemmen. 

Serra de Tramuntana

De Serra de Tramunta, in het noordwesten van Mallorca, zorgt voor een heel ander plaatje. De bergketen die sinds 2011 UNESCO Werelderfgoed vormt, biedt schitterende uitzichten op de ruige berglandschappen. De Puig Major vormt met haar 1445 meter de hoogste piek. Goed bereikbaar over de weg die voert naar verschillende pittoreske plaatsjes. 

Sóller en Port de Sóller

Het gebergte Serra de Tramuntana voert naar de charmante plaatsjes Sóller en Port de Sóller die op 5 km van elkaar zijn gelegen. Dankzij het houten treintje dat dwars door het gebergte voert, is Sóller uitgegroeid tot een van de bekendste attracties van Mallorca. Met haar schitterende baai is Port de Sóller al net zo fotogeniek. 

Valldemossa

Eveneens aan de bergketen gelegen, nog voor Sóller, vinden we Valldemossa. Een pittoresk dorpje waar je een paar uur lekker kunt slenteren. Tot de hoofdattracties behoren het klooster waar Chopin met zijn vrouw neerstreek. Nabij vind je ook nog Deía waar de Engelse schrijver Robert Graves zijn toevlucht vond. 


Terug naar introductie Mallorca


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring