Museo de la Rioja

Museo de la Rioja, dat belooft wat. Zeker een mooi, groot en informatief museum die je bij de handen neemt dwars door de geschiedenis van Rioja: van de prehistorie tot de moderne tijd. Toegang gratis en goed aangeschreven.

Kathedraal van Logroño

De Concatedral de Santa María de la Redonda met haar tweelingtoren werd gebouwd tussen de 15e en 18e eeuw. In verschillende stijlen waaronder gotisch en barrok. Relatief eenvoudig en ingetogen, het bezoeken waard.

Iglesia de San Bartolomé

Aan het gelijknamige plein bevindt zich de oudste kerk van Logroño. Eenvoudig, mooi en sfeer. De 12e eeuwse kerk in Romaanse stijl is uitgerust met een schitterende portiek. Mooie cafés ook aan het kerkplein.

Parque del Ebro

Dit uitgestrekte park (153.000 m²) aan de rechteroever van de Ebro bestaat uit drie zones. Het eerste gedeelte, meestal onder water, bevindt zich het dichtst bij de rivier. Het tweede gedeelte bevindt zich in de omgeving van Iglesia Santiago waar de Camino de Santiago doorheen voert. Het derde gedeelte, met de meeste recreatieve voorzieningen, begint bij de Puente de Piedra.

Bodegas Ontañón

Op zo'n drie kilometer ten oosten van het oude centrum staat Bodegas Ontañon. Het gebouw, naar een ontwerp van Miguel Ángel Sainz Jiménez, herbergt een fraai wijnmuseum met grote ramen, meubels en mythologische beelden gerelateerd aan wijn. In de bodega kunnen rondleidingen gevolgd worden gericht op het wijnproces. Maar voor de meeste bezoekers maken de rioja wijnproeverijen toch echt het meeste indruk...


Terug naar introductie Logroño


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring