Bezienswaardigheden Las Tunas

Openbare kunst Las Tunas

Verspreid over de stad zijn veel beeldhouwwerken (circa 70 stuks) en andere openbare kunst te vinden. De meest in het oog springende daarvan is La Fuente de las Antilles van Rita Longa als onderdeel van een fontein. In februari wordt in Las Tunas het nationale sculpturenfestival gehouden. 

Museo Memorial Mártires de Barbados

Dit museum herdenkt de aanslag in 1976 op een Cubaanse vliegtuig dat van Guyana op weg was naar Havana. Alle 73 inzittenden kwamen daarbij om het leven. Men vermoedt op basis van een handgeschreven document dat de van oorsprong Cubaanse Luis Posada Carriles achter de aanslag zat. Een tegenstander van Castro van het eerste uur die tal van aanslagen op de Cubaanse leider voor zijn rekening nam. In het museum worden o.m. de foto's van de slachtoffers getoond. Entree gratis.

Museo Histórico Provincial

Dit museum is in het kleurrijke blauwe stadhuis van Las Tunas gevestigd. Ze vertelt de geschiedenis van de provincie en toont ook archeologische vondsten. 

Memorial Vicente García

Dit museum herdenkt de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Spanjaarden onder leiding van de lokale held Vicente García. Hij woonde ook daadwerkelijk in dit huis. De stad werd veroverd op de Spanjaarden in 1876. 21 jaar later werd ze plat gebrand door de opstandelingen toen de Spanjaarden de stad weer dreigden in te nemen. 

Fuerte de la Loma

In de omgeving Las Tunas bevinden zich verschillende plekken die een belangrijke rol speelden tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gebouwd door de Spanjaarden is Fuerte de la Loma nu een nationaal monument. Terug naar introductie Las Tunas


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring