Plaza de Santa Ana
De meeste bezienswaardigheden van het oude Las Palmas bevinden zich aan en rondom Plaza de Santa Ana, zo ook de beroemde Catedral de Santa Ana. 

Kathedraal van Las Palmas
De kathedraal van Las Palmas kent een neoklassieke buitenkant en een gotisch interieur. De bouw van de kerk begon in 1497 totdat in 1570 gestopt moest worden vanwege geldgebrek. Vanaf 1781 werd weer verder gebouwd. Als gevolg van deze lange doorlooptijd kent de kathedraal verschillende stijlen. Bij de kathedraal zit een museum en als de entree betaalt dan kun je ook de naar de top van de toren. 

Huis van Columbus
Casa de Cólon is zowel als gebouw en museum interessant om te bezoeken. In het verrassend uitgebreide museum kun je veel informatie verwachten over de vier reizen die Columbus ondernam. De eerste reis, met een tussenstop in Las Palmas de Gran Canaria, was van 1492-1492. Daarbij werd o.m. de Dominicaanse Republiek ontdekt. De tweede reis liep van 1493-1496. De derde reis van 1498-1500 waarbij o.m. Venezuela werd ontdekt. In zijn vierde en meest dramatische reis van 1502-1504 wordt o.m. Honduras ontdekt. De exacte routes en meer kun je in dit interessante en gratis museum bekijken. 

Museo Canario
Benieuwd naar de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria? Neem een kijkje in het informatieve Museo Canaria.    

CICCA
Nabij de kathedraal bevindt zich Centro Atlántico de Arte Moderno. Een gratis museum in een fraai pand met eigenzinnige hedendaagse kunst waaronder de nodige kunstenaars van Gran Canaria. 

Alamaeda de Colón
Een uitgestrekt en statig plein waar zich tal van prominente plekken zich bevinden. Een daarvan is Hotel Madrid met zijn aanlokkelijke terras. Generaal Franco bracht hier een nacht voor de staatsgreep, maar gelukkig ook tal van zangers, acteurs, kunstenaars, schilders en schrijvers. Nog chiquer wordt het bij het nabijbelegen Gabinete Literario, van oudsher een privéclub voor welgestelde burgers.  

Stadsstrand Las Canteras 
Het veelzijdige Las Canteras bestrijkt een afstand van vier kilometer. Je kunt lange wandelingen maken in zowel noordelijke als zuidelijke richting met veel afwisseling. De noordelijke streek is deels toeristisch maar als je doorloopt verandert het commerciële karakter. Wie van een stevige wandeling houdt loopt helemaal door tot La Puntilla en het met vulkanen bezaaide schiereiland La Isleta. Als je in zuidelijke richting Las Canteras afstruint, dan kun je gezellige zones verwachten die uitmonden in alternatieve surfzones.  

Terug naar introductie Las Palmas de Gran Canaria


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring