Stadsstrand Las Canteras 

Het veelzijdige Las Canteras bestrijkt een afstand van vier kilometer. Je kunt lange wandelingen maken in zowel noordelijke als zuidelijke richting met veel afwisseling. De noordelijke streek is deels toeristisch maar als je doorloopt verandert het commerciële karakter. Wie van een stevige wandeling houdt loopt helemaal door tot La Puntilla en het met vulkanen bezaaide schiereiland La Isleta. Als je in zuidelijke richting Las Canteras afstruint, dan kun je gezellige zones verwachten die uitmonden in alternatieve surfzones.  

Plaza de Santa Ana 

De meeste bezienswaardigheden van het oude Las Palmas bevinden zich aan en rondom Plaza de Santa Ana. Zo ook de beroemde en karakteristieke kathedraal die fraai uitkijkt op het plein.  

Kathedraal van Las Palmas

Catedral de Santa Ana kent een neoklassieke buitenkant en een gotisch interieur. De bouw van de kerk begon in 1497 totdat in 1570 gestopt moest worden vanwege geldgebrek. Vanaf 1781 werd weer verder gebouwd. Als gevolg van deze lange doorlooptijd kent de kathedraal verschillende stijlen. Bij de kathedraal zit een museum en als je de entree (1,5 euro) betaalt dan kun je ook de naar de top van de toren. 

Huis van Columbus

Casa de Cólon is zowel als gebouw als museum interessant om te bezoeken. In het verrassend uitgebreide museum dat is gevestigd in een prachtig pand, kun je veel informatie verwachten over de vier reizen die Columbus ondernam. De eerste reis (met een tussenstop in Las Palmas de Gran Canaria) was van 1492-1492 en daarbij werd o.m. de Dominicaanse Republiek ontdekt. De tweede reis liep van 1493-1496. De derde reis was van 1498-1500 waarbij o.m. Venezuela werd ontdekt. De vierde en meest dramatische reis waarbij o.m. Honduras werd ontdekt, was van 1502-1504. De exacte routes en veel meer kun je in dit interessante museum bekijken. Entree 4 euro.  

Museo Canario

Benieuwd naar de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria? Neem een kijkje in het informatieve Museo Canaria. In dit archeologische museum wordt verspreid over 10 zalen veel informatie gegeven over de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria. Zo kom je meer te weten over de eerste grotbewoners en kun je mummies en honderden schedels verwachten. Entree is 5 euro.

CAAM

Nabij de kathedraal bevindt zich Centro Atlántico de Arte Moderno. Een gratis museum met wisselende exposities dat is gevestigd in een fraai pand met vier verdiepingen. Eigenzinnige hedendaagse kunst van vooral kunstenaars van Gran Canaria. 

Alameda de Colón

Een uitgestrekt en statig plein waar zich tal van prominente plekken zich bevinden. Een daarvan is Hotel Madrid met zijn aanlokkelijke terras. Generaal Franco bracht hier een nacht voor de staatsgreep, maar er verbleven ook tal van zangers, acteurs, kunstenaars, schilders en schrijvers. Sommige Spanjaarden boeken speciaal de kamer waar de generaal verbleef voorafgaand aan de burgeroorlog. Nog chiquer wordt het bij Gabinete Literario, van oudsher een privéclub voor welgestelde burgers.  


Terug naar introductie Las Palmas de Gran Canaria


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring