Bezienswaardigheden Lanzarote

Teguise

De oude stad Teguise mag als excursie bij een bezoek aan Lanzarote niet ontbreken. De voormalige eilandhoofdstad kent een harmonieus, klein centrum waardoor een halve middag volstaat om alles te zien en ook nog een terrasje te kunnen pakken in een van de gezellige straatjes. Op ongeveer 30 minuten lopen (grotendeels opwaarts) ligt ook nog Castillo de Santa Bárbara in het verschiet, een attractie op zichzelf. Vanaf het op een heuvel gelegen kasteel wacht je een royaal uitzicht op Teguise en weide omtrek.

Parque Nacional de Timanfaya

De Vuurbergen (Montañas del Fuego) staan garant voor een opmerkelijk maanlandschap van circa dertig vulkaankraters, gestolde lava en asvelden. De Vuurbergen laten niemand onberoed. Zes jaar lang, van 1730 tot 1737, zouden de vulkaanuitbarstingen op Lanzarote duren. Ze bedolven bijna een kwart van het eiland om een van de grootste lavavelden ter wereld achter te laten. Het park dankt zijn naam aan een dorp dat onder lavamassa ligt begraven. Het hoogtepunt van het park is voor de meeste bezoekers de rit van 45 minuten op de 14 km lange vulkaanroute. Deze kun je uitsluitend met per bus maken die van het Islote de Hilario vertrekt. 's Ochtends is de beste tijd om het part te bezoeken, want 's middags is het niet zelden volgeboekt. Je kunt het park bezoeken met de bus, wandelend of op een dromedaris. Bij de entree van het park koop je een kaartje voor een rondleiding met één van de officiële bussen. 

Haría

Gelegen in het noorden in een dal met circa 1000 palmbomen is Haría een van de mooiste dorpen op Lanzarote. Een mooie bijvangst is Casa Museo César Manrique, zijn laatste woning. Het huis geeft een mooi inkijkje in het leven van de kunstenaar inclusief zijn werkplaats. 

Fundación César Manrique

Niet te missen, want de kunstenaar en architect heeft eigenhandig veel plekken op Lanzarote vormgegeven. In het voormalige woonhuis kom je meer te weten komen over deze flamboyante kunstenaar. Het huis is zeer uniek als je weet dat het vanuit een grot werd gebouwd. 

Jardín de Cactus

Ook een creatie van César Manrique. In 1990 geopend is deze verbluffende cactustuin uitgegroeid tot een van de meeste geliefde attracties op het eiland. Je kunt de tuin in ongeveer in een uur bezoeken. Je kunt er ook wat eten of een souvenir kopen.

Playas de Papagayos

De woeste Papagayostranden op liggen 3-5 km ten oosten van Playa Blanca. Tegenwoordig zijn de strandenrelatief goed bereikbaar. Dat kan wandelend vanaf de promenade Playa Blanca, met de mountainbike en met de auto. Het laatste stuk van 4 km voert over een stoffige, hobbelige weg waarbij automobilisten tol moeten betalen. Wandelaars kunnen klauterend de rotsen op vanaf de boulevard wat minder gevaarlijk is dan het op het eerste gezicht uitziet. 

Arrecife

De hoofdstad van Lanzarote is een stuk kleiner dan de hoofdsteden van Gran Canaria of Tenerife heeft toch genoeg te bieden voor stedenliefhebbers. Tot de hoogtepunten behoren de boulevard, de winkels en niet in de laatste plaats de culinaire opties.

Puerto Calero

De jachthaven en omgeving van Puerto Calero is een verrassend intermezzo, zeker voor wie de wandeling maakt vanuit het toeristische Puerto del Carmen. Het geheel straalt rust en luxe uit en je kunt er heerlijk eten in een van de restaurants aan de jachthaven. 

La Graciosa

Nog niet lang geleden een onbekend eiland, maar inmiddels weten steeds meer toeristen het eiland te vinden. Ga hiervoor naar het noorden van Lanzarote en vaar over de diepere wateren naar het bijgelegen La Graciosa.


Terug naar introductie Lanzarote


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring