San Pedro la Laguna
Deze relaxte plaats in het westelijk deel van het meer ligt aan de helling van de vulkaan San Pedro. Als het gaat om uitgaan en chillen (de plaats wordt weleens de marijuana hoofdstad van het meer genoemd) is dit the place to be. Maar je zit er ook gebakken als je (goedkoop) Spaans of salsa wilt leren. Het is een aanrader om de 3020 meter hoge vulkaan te beklimmen waar opwaarts zo'n 4 uur voor staat. Boven wacht je een prachtig uitzicht over het meer. Het is aan te raden een excursie of een individuele gids te boeken voor de vulkaanbeklimming.  

San Marcos la Laguna
Deze spirituele plaats is een paradijs voor rustzoekers in alle soorten en maten. Het is een plek voor yoga, massages, acunpunctuur en biologisch eten. Het mooie San Marcos la Laguna ligt op een hoogte van 1562 meter. Boven wonen de Mayas, terwijl de expats en bezoekers te vinden zijn aan de oevers. 
 
Panajachel
De meest toeristische plaats aan het meer zal zeker niet bij iedereen in de smaak vallen. Toch heeft het toeristische Pana op het gebied van uitgaan en shoppen het een en ander in petto. Het is niet voor niets dat Panajachel Guatemalteken uit heel het land aantrekt, en zelfs Mexicanen en Salvadorianen lokt. Maar er is nog meer. De plaats staat ook voor vortex-energie waar een bonte verzameling van genezers en therapeuten op afkomt. Vanwege de strategische ligging, de entree van het meer, kun je eigenlijk niet om Panajachel heen. De meeste reizigers brengen er vanuit praktisch oogpunt vaak minimaal een nacht door.
 
Santiago Atitlán
Wil je meer weten van de lokale Tz'utujil Mayacultuur of heb je het even gehad met de toeristen? Neem dan zeker een kijkje nemen in Santiago Atitlán. De meerderheid van de inwoners van deze zuidelijke gelegen plaats is namelijk van inheemse afkomst en Santiago Atitlán staat bekend om haar kwalitatieve handwerk en textiel. In het Cojolya Weefcentrum dat tevens dienst doet als museum, kun je van alles te weten komen over de historie van het weven en de facetten van het  weefproces en je kunt er weeflessen volgen. Maar op straat valt ook het nodige te zien. Let bijvoorbeeld op de opmerkelijke traditionele klederdracht waar veel inwoners nog in lopen. Gezien de ligging leent Santiago zich goed als uitvalsbasis voor een bezoek aan beide vulkanen. Santiago Atitlán ligt fraai aan een inham tussen de vulkanen San Pedro (aan de linkerkant) en Toliman (aan de rechterkant). Verder is er ten noorden van het dorp een mooi eilandje (een natuurreservaat) dat bezocht kan worden. 
 

Terug naar introductie Lago de Atitlán


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring