Los Chorros de Calera

Dit imposante natuurgebied op maar 2 km van Juayúa is een aaneenschakeling van bergpaden, verborgen grotten, watervallen en natuurlijke waterbaden. Je kunt het nabijgelegen Los Chorros de Calera op eigen gelegenheid bezoeken, hoewel een gids is aan te bevelen. Je loopt er vanuit Juayúa in ongeveer een halfuur naar toe. Bij het Sirena-standbeeld aangekomen, sla je links af. Nadat je een aantal eenvoudige boerderijtjes achter je hebt gelaten, begint het natuurgebied. Goede loopschoenen zijn nuttig want de paden kunnen glad en blubberig zijn. Daarnaast moet je een smal loopbruggetje oversteken met onder je een diep ravijn. Maar de watervallen en de twee natuurbaden zijn de tocht meer dan waard.   

Koffietours

Juayúa is een prominent koffiegebied in El Salvador. Een leuke manier om dit met eigen ogen te bekijken is een koffietour per paard. Je bezoekt dan de koffiehaciendas, de koffievelden en komt van alles te weten over de koffieplanten, het productieproces en de rijke koffiegeschiedenis van Juayúa. 
 

Iglesía de Santa Lucía 

Ook Iglesia del Cristo Negro de Juayúa genoemd, werd de kerk gebouwd tussen 1953 en 1956. N et als Esquipulas in Guatemala werd de Zwarte Christus die zich binnen bevindt gesneden door Quiro Cataño.
 

Feria de Gastronomia

Elke zaterdag en zondag (tot 17:00) wordt op het centrale plein van Juayúa de Feria de Gastronomia gehouden. Deze eetmarkt trekt inwoners uit heel het land en inmiddels ook de nodige buitenlandse toeristen. Een van de charmes is de enorme variatie met zowel nationale als internationale gerechten. Een mooie bonus zijn de muziekoptredens. 
  

Terug naar introductie Juayúa


Reisbestemmingen El Salvador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring