Playa Jacó

Gedomineerd door hotels en restaurants is dit donkergrijze stadsstrand van ruim 3 km lang een van de populairste stranden van Costa Rica.  Populair strand ook voor amateursurfers uit heel de wereld. Vanwege de stroming voor zwemmen echter minder geschikt. De uitzichten en zonsondergangen zijn prachtig. 

Playa Hermosa

Dit strand bevindt zich op 7 km ten zuiden van Playa Jacó. Met een lengte van 9,6 km is dit strand rustiger en nog mooier. Op surfgebied is Playa Hermosa een tandje wilder dan Playa Jacó. 

Parque Nacional Carara

Dit nationale park is op 20 km ten noorden van Jacó gelegen. Hoewel het park vrij klein (52km²) is, leven er de nodige bijzondere dieren, zoals miereneters, pijlgifkikker en de amazonepapegaai. Naast verschillende wandelpaden herbergt het vrij rustige park ook nog precolumbiaanse vindplaatsen. 10 dollar entree voor buitenlanders.

Río Tarcoles

Als je reist vanuit Puntarenas dan vind je nabij het nationale park ook nog Crocodile Bridge. De naam spreekt boekdelen want onder de brug liggen krokodillen je zonnebadend al op te wachten. Het is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een toeristische attractie wat wel blijkt uit de nabijgelegen souvenirwinkels en restaurants. 

 

 

Terug naar introductie Jacó


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring