Museo Regional de Ica
Dit regionale museum van Ica is een must see  om meer te begrijpen over de verschillende culturen en volkeren die in het gebied rond Ica geleefd hebben. Het is daarbij een aanrader om een gids meete nemen die ook in het Engels beschikbaar zijn. Het museum is klein maar geeft een goed beeld van de Nazca-, Inca- en Paracascultuur. In het museum zijn verschillende gebruiksvoorwerpen en textiel te bezichtigen. De absolute eyecatchers zijn de gedeformeerde en gemuteerde schedels uit de Paracas cultuur. Buiten, achter het museum, is een grote maquette van de Nazca lijnen te zien. Als je Nazca hebt bezocht of gaat bezoeken, moet je daar zeker even een kijkje nemen. Museo Regional de Ica  is 2,5 kilometer uit het centrum van Ica gelegen. 
 
Wijn- en piscobodega's bezoeken
Vista Alegre is een van de bekendste en oudste bodega’s van Peru. Meestal is er een gids die je kan rondleiden en bij de winkel een proeverij voor je kan regelen. Je hoeft niets te kopen maar je wordt wel geacht om een fooi achter te laten. Een andere optie is Bodega Tacama, van de gelijknamige Tacama wijn. Deze bodega ligt op 3 kilometer van het centrum van Ica en is dus makkelijk te bereiken met een taxi. Tacama is de oudste wijnboerderij van Zuid-Amerika. Het waterirrigatie systeem waarmee de druivenplanten worden bewaterd, stamt nog uit de tijd van Inca Pachacutec. De roze muren van de bodega steken fel af tegen het groen van de wijnplanten. Bij Tacama kun je kiezen uit verschillende rondleidingen die tussen de 10 en 25 sol kosten. 
 
Kerken
Er zijn drie kerken in Ica die de moeite waard zijn om te bezoeken: de Iglesia de Merced, de Santuario El Señor de Luren en Iglesia de San Francisco. Alle drie zijn ze ernstig beschadigd geraakt tijdens de aardbeving in 2007. Die schade is nog goed zichtbaar en zowel de kathedraal als de kerken zijn nog niet volledig gerestaureerd.
 
 

Terug naar introductie Ica


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring