Muelle de Ríotinto

Deze fotogenieke pier aan de rivier Odiel bevindt zich niet al te ver van het centrum van Huelva. Vroeger diende ze om de gewonnen ertsen in schepen te laden. Nu vormt ze de grootste attractie van de stad. Bijzonder is dat je de pier helemaal op kunt. Via verschillende verdiepingen kun je na het eindpunt lopen waar je fraai uitkijkt op de rivier en de promenade. 

Rivierpromenade

Bij de pier begint ook een aantrekkelijke promenade met in het begin een aantal uitnodigende terrasjes. De gevarieerde promenade loopt kilometers lang door eindigend bij een groot Christusbeeld. 

Historisch centrum

Het historisch centrum van Huelva concentreert zich rondom de pleinen Plaza del Punto, Plaza de la Constitución en Plaza de las Monjas. Het bescheiden Plaza del Punto met daaraan het Monumento a la Virgen del Rocío vormt de entree tot de stad. In de omgeving vinden we ook het emblematische Casa de Colón (ooit een van de elegantste hotels van Europa) waar tegenwoordig exposities plaatsvinden. Het Plaza de la Monjas is een levendig plein waaraan een standbeeld van Columbus prijkt. Aan het Plaza de la Constitución vinden we het stadhuis dat er vooral 's avonds fraai bij ligt. 

Santuario de la Linta

Een grote bezienswaardigheid in Huelva, deze 15e eeuwse kerk in gotische-mudéjarstijl. Want Columbus bezocht de kerk voor en na zijn eerste reis om dank te betuigen. Fraais ook het plein dat uitkijkt op de rivier.   

Noordelijk deel Huelva

Wie goed in zijn tijd zit neemt ook een kijkje in het gebied tussen het oude centrum en Santuario de la Linta in noordelijk Huelva. Er zitten veel kerken en groengebieden, en ook aardige eetgelegenheden buiten de gebaande paden.  Het grootste groengebied is Parque Moret gelegen op een heuvel. Terug naar introductie Huelva


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring