Buggy rijden in Huacachina

Een absolute must als je in Huacachina bent en wel houdt van een beetje spanning: buggy rijden. Hoe werkt het? Je zit met maximaal tien personen en een chauffeur in de buggy om vervolgens met volle snelheid door de zandduinen rondom de oase te crossen. Als je denkt rustig een beetje om je heen te kunnen kijken, dan kom je bedrogen uit! En dat is nou net wat het zo leuk maakt. Je scheurt de duinen op en af en wanneer je over de rand naar beneden rijdt, voelt het welhaast alsof je een vrije val maakt! Een buggy tour (een buggy wordt 'arenero' genoemd) boek je bij verschillende touroperators. De meeste ritten duren ongeveer twee uur en vaak gaan er zandboards mee. Het beste is om in de ochtend te gaan of in de namiddag om de allerergste hitte in de woestijn te ontlopen. Als je in de namiddag gaat, kun je er ook nog voor kiezen om een tour te doen met zonsondergang. Vraag van te voren goed hoelang de tour duurt en of de zandboards bij de prijs zijn inbegrepen. Bij de tourprijs zit vaak de ecotax van 4 soles niet ingegrepen. Deze betaal je bij de entree van de woestijn. 

Zandboarden

Je kunt ook zelf een board huren en gaan zandboarden. Je kunt ervoor kiezen om op het board te liggen of te zitten, voor beginners zeker aan te bevelen. Als je meer ervaring hebt, kun je ook staand de duinen afgaan. Maar houd er rekening mee dat je op alle plekken die je kunt bedenken zand kunt binnenkrijgen. Houd vooral als je op je buik de duinen afsleet, je mond dus goed dicht! En bedenk dat er in tegenstelling tot snowboarden of skiën geen liften zijn die je weer omhoog brengen! Het duin oplopen is een stukje inspannender dan de duinen weer afglijden. Dat is de reden waarom veel mensen het boarden combineren met een buggytour. Dan glijd je wel de duin af, maar word je met de buggy weer omhoog gebracht. Zorg dat je voldoende wax (vaak een kaars) mee hebt om de onderkant van je board te kunnen waxen. Zonder het invetten van je board, glij je namelijk nauwelijks naar beneden. 
 

Zonsondergangen Huacachina

De zonsondergangen in de duinen zijn spectaculair! Niet alleen verandert de lucht van kleur maar ook het zand lijkt een andere kleur te krijgen. Ook het uitzicht op het dorpje is in het schemerdonker erg bijzonder. De lichtjes van Huacachina gaan één voor één aan en plotseling kijk je uit over een sprookjesachtig dorp. Ook al is het erg warm als je vertrekt, zorg voor een vestje of een jas. Zodra de zon onder is, wordt het namelijk meteen erg fris.
 

Varen over de lagune

Een andere geliefde activiteit is varen over de lagune. Huur een bootje of een waterfiets en en ervaar Huacachina ook vanaf het water. Zwemmen in het meer mag, maar als je verkoeling zoekt zijn er betere opties: een duik nemen in een van de zwembaden van de hotels of restaurants. 
 
 

Terug naar introductie Huacachina


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring