Plaza de la Paz

Dit vierkante plein is het kloppend hart van Haro. De charme van dit centrale plein zijn vooral de gezellige authentieke wijncafés waar heel de stad lijkt te socializen. Op het Plaza de la Paz op nr 1 vind je ook het gemeentehuis. Dit neoklassieke gebouw werd gebouwd in de 18e eeuw. 

Palacio de Bendaña

Dit gebouw in platereske stijl is gevestigd op de plek waar de oude middeleeuwse muur stond. In Palacio de Bendaña zit het toerismebureau gevestigd nabij Plaza de la Paz.

Palacio de Tejada

Op 300 meter ten westen van het Plaza de la Paz bevindt zich Palacio de Tejada. Dit charmante platereske paleis kent drie verdiepingen. Bovenin bevindt zich een wapenschild uit 1733. 

Iglesia de Santo Tomás

Iglesia de Santo Tomás geldt als de belangrijkste kerk van Haro. Gelegen op een heuvel op slechts 100 meter ten noordoosten van het centrale plein is de gotische kerk  uitgerust met een platereske hoofdingang. 

Bodegas Mugas

Dit zeer goed aangeschreven wijnhuis uit 1932 is een van de aanraders voor een wijntour in Haro. In een uur krijg je een rondleiding die je het fabricageproces toont. Bodegas Mugas bevindt zich in Barrio de la Estación op een kilometer ten noorden van het centrale plein. Reserveren (in het bijzonder voor de Engelstalige tours) is geen overbodige luxe. 

Rioja wijngaarden

Rondom Haro liggen verscheidene wijngaarden in een prachtig decor van glooiende bergen en kleine dorpjes. Als je met de auto naar Haro rijdt, vergeet dan vooral niet de snelweg af te gaan om de Rioja wijngaarden met eigen ogen van dichtbij te bekijken.  
 

Terug naar introductie Haro


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring