Malecón 2000

De drie kilometer lange Malecón is een heerlijk flaneergebied met volop vermaak. Aan de promenade zijn veel bezienswaardigheden te vinden waaronder de Hemiciclo de La Rotonda en het Olmedomonument. Maar bovenal is het een fijne strook om af te struinen.

Hemiciclo de La Rotonda

Dit monument werd gecreëerd om 'de ontmoeting van GuayaQuil' te markeren. Het gaat hier om de twee grote Zuid-Amerikaanse bevrijders, Simón Bolívar en San Martín. Ze ontmoetten elkaar hier op 26 juli 1822.

Monument Olmedo

Een eerbetoon aan de Ecuadoraanse poëet, advocaat en president: José Joaquín de Olmedo. Hij was de eerste president van Ecuador van 1830 tot 1831. Het monument is gelegen aan het zuideinde van de Malecón.

Museo Antropológico y de Arte Contemporáneo

Dit interessante en moderne museum (afgekort als MAAC) is gewijd aan hedendaagse en precolumbiaanse kunst. Daartoe behoren 50.000 archeologische stukken. Het museum bevindt zich in het noordelijk deel van de Malecón. Entree gratis. 

Calle Numa Pompilio Llona

De naam van deze straat in de wijk Las Peñas is een eerbetoon aan de bekende poëet en filosoof Numa Pompilio Llona (1832-1902), afkomstig uit Guayaquil. In de straat zijn ook gedenkplaten van presidenten die hier woonden.

Mirador del Cerro Santa Ana

400 traptreden brengen je langs gekleurde huisjes, kleine straatjes en schattige kroegjes naar de top van de karakteristieke wijk Las Peñas, een fraai uitkijkpunt. Vlak onder de top van de heuvel vind je ook nog Museo El Fortín. In dit goed aangeschreven museum wordt de maritieme geschiedenis van Guayaquil uit de doeken gedaan. Zo leer je hoe Guayaquil zich verdedigde tegen de militaire aanvallen van de Spanjaarden. 

Parque Seminario

Op enkele blokken van de Malecón vinden we het centrale plein van Guayaqui, dat ook wel Parque de Las Iguanas wordt genoemd. Bijzonder detail is de aanwezigheid van tamme leguanen, een attractie op zichzelf. Leguanen en mensen kijken dus aan dit plein. 

Parque Histórico de Guayaquil

Net buiten de stad gelegen is dit park bereikbaar met de boot vanaf de Malecón. Ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de grote stad. Met nagebootste koloniale gebouwen geeft het park een goede indruk van het ontstaan en de geschiedenis van Guayaquil. Met de aanwezigheid van speeltoestellen en dieren weten ook kinderen zich hier goed te vermaken. 

 

Terug naar introductie Guayaquil


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring