Kathedraal Guadalajara

De karakteristieke gele kerktorens in neogotische stijl maken deze kathedraal tot een ware eyecatcher. In 1561 werd begonnen met de bouw begonnen van de neogotische kathedraal. In de directe omgeving liggen tal van andere bezienswaardigheden van Guadalajara. 

Plaza Tapatia

De kathedraal staat in oostelijke richting in verbinding met de Plaza Tapatia. Dit is een aantrekkelijk plein annex wandelpromenade waar in het midden een grote vijver loopt. 

Hospicio Cabañas

Officieel Instituto Cultural Cabañas geheten is Hospicio Cabañaseen van de emblematische gebouwen van Guadalajara. Het neoklassieke gebouw is sierlijk en wijd. Binnen bevinden zich bovendien de imponerende muurschilderingen van de muralista José Clemente Orozco. Kijk naar boven voor zijn bekende muurschildering 'Hombre en llamas'. 

Plaza de los Mariachis

Dit plein is vooral een bezienswaardigheid omdat hier de mariachi muziek ontstaan zou zijn. In de omgeving veel toeristische restaurants en souvenirwinkels. 

Universidad de Guadalajara

De universiteit en de campus liggen op een kleine anderhalf kilometer van de kathedraal. In de universiteit vormen de muurschilderingen van Orozco (een van zijn eerste werken in Guadalajara) een grote bezienswaardigheid. 

Templo Expiatorio

Een paar blokken ten zuidwesten van de universiteit ligt de schitterende Templo Expiatorio. Tot de bezienswaardigheden van deze robuuste, neogotische kerk behoren de glas-in-lood ramen en een altaarstuk.  

Basílica de Zapopan

Deze 17e eeuw basiliek bevindt zich in de voorstad Zapopan, iets ten noorden van Guadalajara. Naast inheemse kunstwerken bevindt zich binnen de beroemde Nuestra Señora de Zapopan waar heel veel pelgrims op afkomen. 

Musea Guadalajara


Museo Regional de Guadalajara
Dit interessante museum is gewijd aan de geschiedenis van Guadalajara en de regio. Tot de collectie behoren ook archeologische voorwerpen. Het gebouw zelf is ook de moeite waard.

Museo Regional de la Cerámica

Een klein en goed aangeschreven museum. Het interessante keramiekmuseum toont aardewerk uit de gehele regio. Entree gratis.

Parken en groengebieden Guadalajara


Parque Agua Azul
Een stadspark van 168.500 m² waar je even tot rust kunt komen. Er zijn onder meer tropische vogels en een vlinderkoepel. Het bevindt zich op twee kilometer ten zuiden van de Plaza de Armas.

Parque Mirador Independencia
Een aantrekkelijk groengebied aan de rand van een kloof, genaamd Barranca de Huentitán. 

Jardín Hidalgo
Een charmant uitgestrekt lommerrijk plein in de wijk Tlaquepaque. 

Estadio Jalisco

Met 63.163 toeschouwers is Estadio Jalisco het derde grootste stadion van Mexico. Het voetbalstadion is de thuishaven van Atlas de Guadalajara en Leones Negros de la Universidad de Guadalajara. Het ligt op 10 kilometer ten noordoosten van de Plaza de Armas.  

Terug naar introductie Guadalajara


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring