Bezienswaardigheden Flores

Meertours
De ligging in Lago Petén Itzá nodigt natuurlijk uit tot boottochtjes. Er zijn genoeg opties: je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kort boottochtje van een uur (ongeveer Q150) of gaan voor langere trips met tussenstoppen waarbij de ruïnes van Tayazal, het meerstrand Playa el Chechenal en het uitkijkpunt El Mirador del Rey Canek worden aangedaan.

Tayazal
De overgebleven ruïnes van Tayazal zijn beperkt, maar veel bezoekers kunnen de vegetatie in dit bescheiden park en de panoramische vergezichten op het meer waarderen.
 
Oude gedeelte Flores
Het is heel prettig om in de vroege avond door het oude centrum van Flores te flaneren. Hoewel je er letterlijk binnen een halfuur doorheen kunt lopen, zou het zonde zijn als je niet de tijd neemt om te genieten van de ontspannen sfeer en de aanlokkelijke terrasjes aan de nieuwe promenade, pal aan het meer.
 
Tikal
Veel toeristen verblijven in Flores vanwege Tikal. Je kunt dit nationale park via een dagtrip vanuit Flores bezoeken. Maar gezien de vele bezienswaardigheden van Tikal kan je er beter minimaal een nacht blijven. Vervolgens is Flores de perfecte plek om een dagje te relaxen. 
 
 

Terug naar introductie Flores


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring