Playa El Tunco

Playa El Tunco bestaat uit een brede en royale strook van deels zwarte stranden. Je kunt er zonnebaden, volleyballen, joggen, wat socializen, surfen of de wilde golven trotseren. Rustig baantjes trekken zit er door de hoogte van de golven meestal niet in.

Playa El Sunzal

Op 2 km in westelijke richting is Playa El Sunzal het eerste strand na Playa El Tunco, 2 km in. Een strand waarvan men zegt dat het de meest constante golven van El Salvador kent. Verder net als El Tunco een relaxte plek om te verblijven. 

Playa El Zonte

Verder westelijk vinden we El Zonte. Dit mooie surfstrand is bijvoorbeeld voor beginnende surfers geschikt om te oefenen. Verder staat het strand bekend om zijn relatief grote aanbod restaurants, bars, hotels en kampeerplekken.  

La Libertad

Op 9 km ten oosten van El Tunco ligt La Libertad. Op toeristisch vlak biedt de havenstad een malecón, een amfitheater, restaurants, bars en bovenal surfgolven. Voor het toeristisch aanbod moet je zijn bij El Puerto de la Libertad. 

Playa San Diego

Als je 4 km verder oostelijk opschuift dan kom je uit bij Playa San Diego. Dit uitgestrekte strand van 7 km is geschikt om te zwemen en tal van andere sporten. Playa San Diego biedt mogelijkheden om te kamperen en er is toeristenpolitie. 

Cascada de Tamanique

Landinwaarts bevinden zich een aantal watervallen die een leuke afwisseling vormen op de stranden. Cascada de Tamanique is een geïsoleerde waterval gelegen tussen bergen. Een fris natuurbad in het kristalhelder water afkomstig van de waterval laat zich mooi combineren met een bergwandeling (neem goede wandelschoenen mee). De waterval is met de bus vanuit La Libertad, richting Tamanique, bereikbaar. Gidsen kun je vinden bij het gemeentehuis van Tamanique.  


Terug naar introductie El Tunco


Reisbestemmingen El Salvador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring