Plaza de España 

Omringd door kerken en paleizen is het centrale plein van Écija niet alleen een ideaal vertrekpunt, je zult er ook regelmatig weer tegen aanlopen. Plaza de España zelf is een levendig en fotogeniek plein waar de lokale bevolking in de avonduren graag mag samenkomen. 

Iglesia de Santa María

Direct op 100 meter ten westen van de Plaza de España vinden we een van de elf torenspitsen van Écija: die van Iglesia de Santa María, vaak aangemerkt als de mooiste. Zowel de kerk als de toren, verwant aan de Giralda, stammen uit de 18e eeuw. 


Historisch Museum en de Amazona Herida

Aan de Plaza de España vinden we ook Museo Histórico Municipal de Ecija. Bij de bouw van een parkeergarage in 2002 werden unieke opgravingen gedaan, zoals een tweeduizend jaar oude tempel en een islamitische begraafplaats. Als kopstuk geldt Amazona Herida uit de 2e eeuw v.Chr.. Het is een marmer beeld (een Romeinse kopie gebaseerd op een Grieks beeld) van een unieke historische waarde. Van deze beelden zijn er wereldwijd (in Berlijn, Kopenhagen en New York) vier te bewonderen, maar die van Ecija geldt als de complete. 

Iglesia de los Descalzos

Iglesia de los Descalzos is een barokke kerk, wel het belangrijkste artistieke en religieuze gebouw van Andalusië genoemd. Vooral de binnenkant met haar barokke altaar  geïnspireerd op de kathedraal van Sevilla imponeert. 

Palacio de los Palma

Palacio de los Palma is een prachtig paleis die je met zijn originele meubels en spullen terugbrengt in de tijd. Let ook op het plaveisel uit de 16e eeuw en de mudéjar kunst  

Palacio de Peñaflor

Een ander schitterend paleis. Met zijn elegante trap waarschijnlijk het meest emblematische gebouw van Écija en een icoon van Andalusische kunst. De façade omvat een spectaculair 59 meter lang balkon opgesierd met frescos uit de 16e eeuw. 

Palacio de Benají

In dit paleis tegenover een gezellige bar huist nu het toerismebureau. Je kunt er veel informatie vinden over Écija en omringende plaatsen.


Terug naar introductie Écija


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring