Zócalo

Het zócalo van Cuernavaca bestaat uit twee delen: het kleinere Jardín Juárez en het grotere Plaza de Armas. Op het centrale plein staat een kiosk (ontworpen door de beroemde Gustave Eiffel) waar smaakvolle vruchtendrankjes in alle mogelijke smaken worden verkocht. Met enige regelmaat spelen in de namiddag op het zócalo Mexicaanse orkestjes die zich voorbereiden op de avond.

Palacio de Cortés

Gebouwd van 1523-1528 op de restanten van een tempel is dit fortachtige, barokke paleis van Hernán Cortés het oudste civiele gebouw op het continent Amerika. Hernán Cortés woonde er tot 1541 om terug te keren naar Spanje. In de loop van de tijd zou het gebouw ook dienst doen als gevangenis en kazerne. Sinds 1974 huisvest het gebouw Museo Regional Cuauhnáhuac, gewijd aan Mexicaanse cultuur en geschiedenis.

Kathedraal

Ook de uitgestrekte kathedraal op 260 meter ten westen van het centrale plein, kent een robuuste stijl. De constructie vond plaats van 1529-1552. Onderdeel van het complex vormen ook vier kapellen. Neem ook een kijkje binnen voor de fraaie frescos en de patio. 

Jardín Borda 

Direct ten westen van de kathedraal vind je de aangename Jardín Borda. Oorspronkelijk in 1783 gebouwd als buitenhuis voor José de la Borda. Deze zilverbarron woonde in de zilvermijnstad Taxco dat toen een groot deel van de zilverproductie wereldwijd voor zijn rekening nam. In 1866 zouden ook de keizer Maximilian en keizerin Carlota het huis als zomerresidentie gebruiken. De aristocratische sfeer uit die 19e eeuw kun je binnen nog steeds ervaren. De botanische tuin waar de vogels van zich laten horen, herbergt honderden soorten planten en fruitbomen. 

Museo Robert Brady

De Amerikaanse kunstenaar en kunstverzamelaar Robert Brady woonde vanaf 1962 in Cuernavaca. Hij schonk zijn gehele collectie (ruim 1300 internationale stukken) aan de gemeente. Tot de zeer boeiende collectie behoren schilderijen, meubelstukken en beelden uit alle windstreken. Ook kunstwerken van bekende Mexicaanse artiesten als Frida Kahlo en Diego Rivera maken hier deel van uit. Verder is het huis, met verschillende stijlen en thema's een attractie op zichzelf. Hoogtepunten vormen o.m. de badkamers en het zwembad. 

Waterparken

In de omgeving van Cuernavaca kun je de nodige waterpret beleven. De provincie Morelos telt verscheidene (natuurlijke) waterparken. Een daarvan is Las Estacas Parque Natural waar een rivier deel van uitmaakt. Je kunt hier niet alleen zwemmen, maar ook raften, kanoën, duiken en snorkelen. Of bezoek de thermale baden van Las Huertas, een heerlijke manier om te ontspannen na een intensieve dag.
 

Terug naar introductie Cuernavaca


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring