Plaza de Armas
Altijd overzichtelijk om je verkenning in Mexico te starten: het zócalo. Aan het centrale plein liggen Palacio de Cortés (zuidoostelijk) en Palacio de Gobierno (westelijk).

Palacio de Cortés
De bouw van dit fortachtige, barokke paleis van Hernán Cortés begon in 1526 op de restanten van een tempel. Daarmee is het één van de oudste koloniale gebouwen van Mexico. Cortés zou er wonen tot 1541, waarna hij terugkeerde naar Spanje. In de loop van de tijd zou het gebouw voor verschillende doeleinden worden gebruikt, onder meer als gevangenis. Sinds 1974 huisvest het gebouw Museo Regional Cuauhnáhuac, dat gewijd is aan Mexicaanse cultuur en geschiedenis. 

Kathedraal
Ook de kathedraal, op 260 meter ten westen van het centrale plein, kent een robuuste stijl. Neem ook zeker een kijkje binnen voor de fraaie frescos en de patio. 

Jardín Borda 
Direct ten westen van de kathedraal vind je Jardín Borda, dat oorspronkelijk in 1783 gebouwd werd als buitenhuis voor José de la Borda. De zilverbarron was zelf woonachtig in de zilvermijnstad Taxco dat toen een groot deel van de zilverproductie wereldwijd voor zijn rekening nam. In 1866 zouden de keizer Maximilian en keizerin Carlota het huis als zomerresidentie gebruiken. De aristocratische sfeer uit die 19e eeuw kun je binnen nog steeds ervaren. De botanische tuin herbergt honderden soorten planten en fruitbomen. 

Jardín Juárez
Dit is een klein plein direct ten noordwesten van de Plaza de Armas. Het staat ook bekend als 'Kiosko' gezien een kiosk midden op het plein die in Parijs gemaakt is door de beroemde Gustave Eiffel. Het plein is ook geschikt voor het kopen van een drankje of snack bij een stalletje of om te luisteren naar Mexicaanse orkestjes die zich voorbereiden op de avond. 

El Castillito
El Castillito is een klein kasteel in Franse stijl dat begin 20e eeuw gebouwd werd. Later is het gerestaureerd omgeturnd tot een fotografisch museum. Aan de hand van foto’s en oude krantenknipsels kun je meer te weten komen over de geschiedenis van Cuernavaca en Mexico.

Museo Robert Brady

De Amerikaanse kunstenaar en kunstverzamelaar Robert Brady woonde vanaf 1962 in Cuernavaca. Hij schonk zijn gehele collectie (ruim 1300 internaionale stukken) aan de gemeente. Tot de zeer boeiende collectie behoren schilderijen, meubelstukken en beelden uit alle windstreken. Ook bekende Mexicaanse artiesten als Frida Kahlo en Diego Rivera maken hier deel van uit.

Waterparken
In de omgeving van Cuernavaca kun je de nodige waterpret beleven. De provincie Morelos telt verscheidene (natuurlijke) waterparken. Een daarvan is Las Estacas. Je kunt hier niet alleen zwemmen, maar ook raften, kanoën, duiken en snorkelen. Of bezoek de thermale baden van Las Huertas, een heerlijke manier om te ontspannen na een intensieve dag.
 

Terug naar introductie Cuernavaca


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring