Bezienswaardigheden Cuenca

Hangende Huizen
De zeer fotogenieke Casas Colgadaa, vooral ‘s avonds, stammen uit de 14e eeuw. Drie van de vier hangende huizen zijn nog intact. De Casas Colgadas vormden ooit een zomerverblijf voor de koninklijke familie.
 
Brug San Pablo
Naar het oude centrum van Cuenca, vanuit oostelijke richting, loop een smalle loopbrug met een lengte van 60 meter. El Puente de San Pablo werd oorspronkelijk gebouwd in 1533 als verbinding met het enorme klooster San Pablo. Omdat de brug in 1903 instortte, is de huidige versie van staal en hout. Vanaf de brug kan je fraaie foto's maken van de hangende huizen.
 
Klooster San Pablo
Het uitgestrekte Convento de San Pablo ligt aan de overkant van de oude stad ter hoogte van de brug in oostelijke richting. Het voormalige Dominicaanse klooster doet nu dienst als parador.
 
Museum van Spaanse Abstracte Kunst
In een van de hangende huizen is Museo de Arte Abstracto gevestigd met werk van onder meer de beeldhouwer Eduardo Chillida.
 
Kathedraal
De kathedraal van Cuenca geldt als een van origineelste voorbeelden van Spaanse gotiek met Anglo-Normandische invloeden
Hoogtepunten binnen van het 12e tot 18e eeuwse gebouw vormen het altaar, de kapittelzaal en de kapellen.
 
Plaza Mayor
Naast de kathedraal wordt het Plaza Mayor opgesierd door gekleurde huizen en het barokke stadhuis.
 
Klooster Merced
Convento de la Merced bevindt zich aan het intieme Plaza de Merced. Vooral ‘s avonds is het 16e-18e eeuwse klooster een plaatje.
 
Torre Mangana
Deze toren gelegen aan de Plaza de Managana is het restant van een Arabisch fort. De toren en de mirador die uitkijkt op Cuenca en haar omgeving zijn ‘s avonds magistraal verlicht.
 
Plaza de Mangana
Gelegen in het midden van de oude stad geldt Plaza de Mangana als de archeologische plaats van Cuenca. Opgravingen van verschillende cultuur liggen onder de vitrines. 

 

Terug naar introductie Cuenca


Reisbestemmingen Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2019 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring