Parque Calderón

Parque Calderón is het grootste plein van Cuenca. Aan het bloemrijke plein staan zowel de Catedral Nueva als de Catedral Vieja. Naast de ingang van de nieuwe kathedraal bevindt zich een knus binnenpleintje in traditionele koloniale stijl. Hier zitten meerdere restaurantjes met uitzicht op de koepels van de kathedraal. 

Catedral Nueva

Pas in 1885 begon de bouw van Catedral Nueva. De koepels van de sierlijke kerk die vanuit heel de stad opdoemen geven 's avonds een magistraal blauw licht. Via een ronde trap kom je op het dak van de kathedraal. Boven wacht je een weids uitzicht over de stad.

Catedral Vieja

De bouw van Catedral Vieja startte in 1557. Dat is het jaar dat Cuenca gesticht werd. De kerk doet nu dienst als religieus museum en als concerthal.

Iglesia de la Carmen de la Asunción

Iglesia de la Carmen de la Asunción stamt uit 1682. Deze witte, bescheiden kerk kent een elegante façade versierd met geslepen steen. Binnen bevinden zich verschillende bijzondere oude stukken waaronder een koloniaal altaar. 

Iglesia de San Blas

Iglesia de San Blas is een van de grootste kerken van Cuenca. Gebouwd in de vorm van een kruis staat de kerk in een parkje net buiten het historisch centrum van Cuenca. In het licht kent de buitenkant van het bouwwerk een opvallende roze kleur. 

Iglesia de San Sebastián

Deze witte 17e eeuwse kerk geldt als een van de oudste kerken van Cuenca. De kerk bevindt zich in het westelijk deel van het historisch centrum aan het gelijknamige plein.

Musea Cuenca

Museo Pumapungo
Museo Pumapungo geldt als het belangrijkste museum van Cuenca. Een afdeling is helemaal gericht op de klederdracht van de verschillende inheemse culturen. Bij het museum zijn nog ruïnes uit de Incatijd te vinden die het bezoeken zeker waard zijn. De entree is gratis. 

Museo de Arte Moderno
Museo de Arte Moderno presenteert tijdelijke tentoonstellingen met werk van vooral Ecuadoriaanse en Latijns-Amerikaanse kunstenaars. Aantrekkelijk en goed aangeschreven museum.

Museo Homero Ortega Hats
Cuenca staat bekend om de productie van Panamahoeden. In het museum Homero Ortega Hats kun je alles te weten komen over de beroemde hoeden. Je kunt er tevens panamahoeden in alle soorten en maten kopen. 

Monasterio de las Conceptas

Gesticht in 1599 bevindt dit voormalige klooster zich op een paar blokken ten zuidoosten van Parque Calderon. In het gebouw is nu Museo de las Conceptas gehuisvest dat religieuze schilderijen toont. Aan het complex grenst Iglesia de las Conceptas.

Mirador de Turi

Op 4 kilometer ten zuiden van het centrum vind je een heuvel met het beste panoramische uitzicht op de stad en omgeving. Een pittige wandeltocht door de buitenwijken van de stad voert naar de top van de heuvel. 

Bioparque Amaru

Gelegen in een natuurpark net buiten Cuenca geldt Bioparque Amaru als de mooiste dierentuin van Ecuador. Met uitzondering van de Afrikaanse leeuw, zijn alle dieren hier afkomstig uit Ecuador. Wandelschoenen zijn aan te bevelen, want de wandelroutes door het park zijn heuvelachtig. 

Terug naar introductie Cuenca


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring