Ruïnes Copán bezoeken

De hoofdreden waarom reizigers neerstrijken in het plaatsje Copán zijn natuurlijk de gelijknamige Maya-ruïnes. Met de meeste bewerkte Maya-beelden ter wereld staat het complex in het bijzonder bekend om hun rijke Maya-kunst. Het beroemdste monument is de hiërogliefen trap die met 63 treden de geschiedenis van het koningshuis van Copán vertelt. Een ander uniek hoogtepunt vormen de tunnels die zich onder de Acropolis bevinden. Een deel daarvan is toegankelijk voor bezoekers. In vergelijking met andere Maya-ruïnes staat Copán niet bekend om zijn hoge bouwwerken, maar wel om zijn rust en geringe aantal toeristen.  

Parque central

Het centrale plein van Copán is de ontmoetingsplek voor locals en toeristen. Aan de rand van het plein bevindt zich tevens de mooiste kerk van Copán: Parroquia San José Obrero. 

Cafe Welch

Een must voor koffieliefhebbers. Uitstekende koffies en deserts. Verder beschikken over koffiehacienda waar je alles te weten kunt komen over het maken van koffie. 

Vogelpark Macaw Mountain

Macaw Mountain is een goed aangeschreven vogelpark op enkele kilometers van het stadje Copán. In dit park worden o.m. vogels opgevangen die niet kunnen overleven in het wild of door eigenaren zijn gebracht. Tal van vogelsoorten kun je hier spotten: parkieten, papegaaien, haviken, uilen, ara's, en toekans die in groten getale in dit gebied voorkomen. 

Hacienda San Lucas

Met zijn weelderige tuinen die uitkijken op een vallei, een fijn plek om te ontspannen. Je kunt er ook eten of overnachten. 

Luna Jaguar Hot Springs

Een fraaie spa die midden in de bergen ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Copán. Zwembaden met verschillende temperaturen, van verkoelend tot warm. Ook massages beschikbaar. 


Terug naar introductie Copán Ruinas


Reisbestemmingen Honduras

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring