Puerta de Campo
De entree van het historische centrum wordt gevormd door de Puerta de Campo, de stadspoort uit 1745. De Portugese gouverneur Vasconcellos liet de poort bouwen in de stevige stadsmuur als enige toegang tot de stad.

Vuurtoren en het San Francisco klooster

Hét symbool van Colonia is de 19e eeuwse Faro, de witte vuurtoren. Voor een paar centen kun je naar boven waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over enerzijds de Río de la Plata en anderzijds het historische centrum van Colonia. De vuurtoren staat in de ruïnes van het Convento de San Francisco, een 17e eeuws klooster.

Plaza 25 de Mayo 
Plaza 25 de Mayo, ook bekend als Plaza Mayor, is een idyllisch en groot plein in het historisch hart van Colonia. Aan het plein liggen twee interessante musea: Museo Portugues en Museo Municipal. Vanuit Plaza Mayor vertrek ook de Calle de los Suspiros, een schitterend koloniaal straatje met kinderkopjes.

Museo Portugues
Dit museum is gevestigd in een Portugees gebouw uit de tweede helft van de 18e eeuw. Het Museo Portugues gaat in op de Portugese geschiedenis van de stad met aandacht voor architectuur en militaire accessoires.

Museo Municipal
Dit museum nabij bevindt zich in een van oorsprong Portugees gebouw van twee verdiepingen. Museo Municipal gaat in op zowel de Portugese als Spaanse koloniale tijd. 

Plaza de Armas

Het tweede prominente plein van Colonia is Plaza de Armas. Hier vind je de Iglesia Matriz uit 1680, de oudste kerk van Uruguay waar 's avonds vaak licht- en geluidshows te bewonderen zijn. Ten zuiden van Plaza de Armas ligt het straatje Calle de la Playa, ook zo’n schitterend steegje met kinderkopjes en oldtimers aan de kant van de weg, én een prachtig uitzicht over de Río de la Plata.

Real de San Carlos
Een Argentijnse ondernemer bouwde aan het begin van de 20e eeuw het complex Real de San Carlos, vijf kilometer ten noorden van Colonia. Het complex bevatte verder een casino, hotel, een paardenracecircuit en arena met een capaciteit van 10.000 stoelen voor stierengevechten. In 1910 was het stadion klaar maar er was een probleem: in Uruguay werd het stierenvechten in 1912 waardoor er uiteindelijk maar acht evenementen zouden plaatsgevonden. Vandaag de dag is alleen het circuit nog in gebruik. De ruïnes van het complex zijn een interessante bezienswaardigheid, net als het naastgelegen strand dat populair is bij de lokale bevolking.
 

Terug naar introductie Colonia del Sacramento


Reisbestemmingen Uruguay

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring