Vuurtoren van Chipiona

Met 64 meter is de vuurtoren van Chipiona niet alleen de hoogste van Spanje maar ook een van de hoogste van Europa. Ze duikt dan ook vanuit elke uithoek in Chipiona en ver daarbuiten op. Liefhebbers van een stevige klim en fraaie uitzichten kunnen de vuurtoren ook beklimmen (vraag over de mogelijkheden bij het toerismebureau).

Corrales de pesca

Langs de kust van Chipiona zie je overal de corrales de pesca. Een uniek en eeuwenoud vissysteem dat vermoedelijk teruggaat tot de Romeinen, waarmee vis en schaaldieren wordt gevangen. Lokale vissers kunnen je met rondleidingen al de geheimen onthullen.

Playa de Regla

Uitgerust met een 'bandera azul' (blauwe vlag) geldt dit uitgestrekte strand als het beste strand van Chipiona. Het strand van een kilometer lang begint vanaf de vuurtoren en eindigt bij Santuario de Regla. Het strand is breed met fijn zand en de golven zijn de meeste dagen kalm. De kerk en vuurtoren op de achtergrond maken mooie plaatjes vanuit de duinen. 

Santuario de Regla

Pal aan het strand gelegen valt deze kerk in het oog. De kerk ter ere van de Maagd van Regla stamt uit 1882. Voor de kerk liggen ook nog opgravingen uitgestald van een zeer oud kerkhof. 

Duinen van Chipiona

Ter hoogte van Playa de las Tres Piedras vind je de duinen van Chipiona. Een bijzonder groen- en recreatiegebied waar wandelpaden zijn uitgelegd. 

Pinar de la Villa

Een stukje landinwaarts op een paar kilometers van het Regla-strand bevindt zich het dennenbos van Chipiona. Het bos is compact en kent een aantal fraaie gedeeltes. Langs het bos voert een uitgestrekt wandelpad dat in noordelijke en zuidelijke richting voert door landbouwgebied.


Terug naar introductie Chipiona


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring