Amfitheater Cartagena

Het amfitheater van Cartagena is circa 70 n.Chr. gebouwd. Met een capaciteit van ongeveer 11.000 toeschouwers was ze een van de grootste amfitheaters van de provincie Hispania. Het amfitheater bevindt zich op de heuvel Cerro de la Concepcion. 

Castillo de la Concepción

Eveneens gebouwd op de Cerro de la Concepción en derhalve goed te combineren met het amfitheater. Eenmaal boven aangekomen, wachten je verschillende fraaie vergezichten op verschillende delen van de stad. Zo kijkt het kasteel fraai uit op het amfitheater en de haven van Cartagena. 

Palacio Constitorial

Gebouw tussen 1900-1907 aan het Plaza de Ayuntamiento is het eclectische Palacio Consistorial een van de fraaie gebouwen van de stad. Het loont ook de moeite om de weelderige binnenkant van het gebouw te bekijken. Er worden ook rondleidingen gegeven tegen een bescheiden tarief. 

Cala Cortina

La Cala Cortina is een strand dat op 2,5 km van het centrum van Cartagena is gelegen. Via de wijk Santa Lucía en een tunnel is het strand bereikbaar. Het strand doet het goed in lijstjes van beste stranden van Spanje. 

Cuarenta 43 Experiencia

Wist je dat Licor Cuerenta 43 uit Cartagena komt? Ben je ook maar een beetje fan dan volg je een rondleiding bij hen. Tijdens de rondleiding wordt er genoeg geproefd. 14 euro entree.


Musea Cartagena


Maritiem museum
Cartagena is de maritieme stad van Spanje en het goed aangeschreven Museo Naval Cartagena doet daar recht aan met veel informatie over de geschiedenis van de Spaanse marine. Kopstuk van Museo Naval is de onderzeeër van Isaac Peral (naar verluid de eerste van Spanje), die ook van buiten te bewonderen is. Entree gratis maar een bijdrage van 3 euro wordt gewaardeerd.

Artillerie museum
Uitgebreid en gedetailleerd militair museum gericht op het Spaanse leger. Grote verscheidenheid aan wapens, voertuigen en uniformen veel informatie in de vorm van teksten, films en diorama's. 


Terug naar introductie Cartagena


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring