Puerta de Sevilla

Deze antieke stadspoort van Carmona vormt al ruim tweeduizend jaar (!) de entree tot Carmona. De Carthagers bouwden de poort tussen 206-237 v.Chr.. Toen de Romeinen arriveerden werd het onderdeel van een fort en de Arabieren op hun beurt integreerden de poort in hun alcázar. 

Plaza de San Fernando

Op dit fraaie plein en stadshart van Carmona bevond zich ooit het Romeinse forum. Aan het westelijk deel van het plein bevindt zich een gebouw uit de 16e eeuw in mudéjarstijl. Op het plein staat tevens de oude Ayuntamiento (het huidige 18e eeuwse gemeentehuis vinden we in de nabije omgeving).

Plaza de Abastos

Dit rechthoekige plein met haar arcaden vormt het decor voor de markt die hier elke dag wordt gehouden met uitzondering van maandag. Oorspronkelijk zat hier een dominicanenklooster dat in 1842 omgeturnd werd tot marktplein. 

Iglesia de Santa María La Mayor

De belangrijkste kerk van Carmona werd gebouwd in de 15e eeuw op de restanten van een moskee. De kerk in laatgotische stijl werd geïnspireerd op de Giralda uit Sevilla waar de stad historisch veel gelijkenissen mee kent. Stap binnen voor een blik op het fijne interieur met haar patio en koor.   

Museo de la Ciudad

Dit goed aangeschreven archeologisch museum onthult de zeer rijke geschiedenis van Carmona, vanaf de eerste bewoning tot heden. Twee verdieping tellend museum gehuisvest in een paleis.

Palacio de los Rueda

Dit belangrijke adelijke paleis met zijn imponerende façade staat naast de Santa María kerk. Op de voorgevel van het barokke paleis uit de 17e en 18e eeuw bevindt zich een wapenschild van Luis de Rueda.

Palacio del Marqués de las Torres

Een ander adelijk paleis is Palacio del Marqués de las Torres waar nu Museo de la Ciudad huist. Het is een duidelijk voorbeeld van 18e eeuwse Carmona architectuur. Het bescheiden gebouw herbergt een sierlijke patio.

Puerta de Córdoba

Deze stadspoort van Carmona vormde onderdeel van de Romeinse stadsmuren. Na de aardbevingen van 1504 en 1796 herbouwd in neoklassieke stijl. De twee oorspronkelijke zijtorens zijn behouden gebleven.Wie de stadspoort passeert, staat oog in oog met een indrukwekkend weids uitzicht. 

Alcázar del Rey Don Pedro

Het alcázar bevindt zich in het westelijk deel van de ommuurde stad. Het Moorse fort was een geliefd vertrek van Pedro de Wrede ten tijde van de 13e eeuw. Tegenwoordig zetelt er een sierlijke parador die tot de fraaiste van Spanje wordt gerekend. 

Necropólis Romana

Waarschijnlijk de grootste Romeinse necropolis in Europa. Zich bevindend aan de rand van de stad in uiterst westelijk Carmona werd deze Romeinse begraafplaats in 1868 ontdekt door archeologen. Ietwat afgelegen, maar toch in een kwartiertje wandelend bereikbaar, herbergt deze begraafplaats meer dan 900 uit rotsen uitgehakte familiegraven. Uitgerust met een binnenplaats met zuilen en kamers vormt Tumba de Serviliam het grootste graf. 

Puente Romana

Uiterst westelijk van Carmona, niet al te ver van Puerta de Córdoba, vinden we de Romeinse brug van Carmona. Een brug van vijf bogen die onderdeel vormt van Via Augusta. In een omgeving van glooiende landschappen tevens een fraai wandellandschap.

Terug naar introductie Carmona


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring