Bezienswaardigheden Camagüey

Plaza San Juan de Dios

Dit fijne pittoreske plein is de grootste bezienswaardigheid van Camagüey. Aan Plaza San Juan de Dios bevinden zich pastelkleurige gebouwen die het plein een uniek karakter geven. Aan het plein bevinden zich verder de gelijknamige kerk (grotendeels nog intact) en het voormalige ziekenhuis. 

Plaza del Carmen

Ook Plaza del Carmen is een prachtig plein. Aan het plein staat Nuestra Señora del Carmen. Uitgerust met twee kerktorens een mooie barokke kerk die stamt uit 1825. 

Casa Natal de Ignacio Agramonte

In het geboortehuis van Ignacio Agramonte bevinden zich een aantal persoonlijke eigendommen van de grootste stadsheld, Ignacio Agramonte. Hiertoe behoren een revolver en een piano van zijn vrouw. In het huis dat stamt uit 1750 bevindt zich een patio met tinajones. 

Casa Natal de Nicolás Guillén

In dit huis werd Nicolás Guillén geboren in 1902, één van de beroemdste Cubaanse dichters.  

Parque Ignacio Agramonte

Dit plein vind je in het hart van Camagüey. Parque Ignacio Agramonte wordt opgesierd door uitnodigende bankjes en een groot ruiterstandbeeld van de stadsheld.

Catedral de Nuestra Señora de la Candelaria

De kathedraal stamt oorspronkelijk uit 1735. Ze is gewijd aan de beschermheilige van de stad. De huidige kathedraal dateert uit 1864. 

Iglesia de la Merced

Deze kerk met haar barokke voorgevel is oorspronkelijk uit 1748. In de loop van de tijd is ze verschillende keren verfraaid. Binnen is de zilveren sarcofaag uit 1762 een bezienswaardigheid. 

Teatro Principal

In dit theater zetelt het gerenommeerde ballet van Camagüey dat tot de beste ter wereld wordt gerekend. 

Terug naar introductie Camagüey


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring