Iglesia la Ermita

Iglesia la Ermita is een zeer fotogenieke kerk. Dankzij de wonderlijke kleurencombinatie, licht blauw en wit, en de in het oog springende gotische stijl die vergelijkbaar is met de Dom van Keulen. Binnen trekt het 18e eeuwse schilderij El Señor de la Caña (de heer van het Suikerriet) veel bekijks. Aan de afbeelding worden namelijk wonderen toegedicht omdat ze een aardbeving zou hebben doorstaan. Let ook op de muzikale klok en de grote ramen afkomstig uit Amsterdam. Iglesia de la Ermita is gelegen aan de Río Cali op slechts een paar blokken van Avenida Sexta. 

Iglesia de la Merced en Museo de Arte Colonial

In het historische centrum van Cali tussen de carreras 3 en 4 bevindt zich het religieuze complex La Merced La Merced. Daar behoort ook de oudste kerk van Cali: Iglesia de la Merced. De bouw van de goed onderhouden, bescheiden kerk begon in 1545, slechts negen jaar na de stichting van de stad. In hetzelfde complex is ook Museo de Arte Colonial gevestigd met o.m. een collectie van pre-colombiaans aardewerk.

Zoológico de Cali 

In het westelijk deel van Cali in de wijk Santa Teresita is een prachtige dierentuin gelegen. De beste en mooiste van Colombia. Kwaliteit staat centraal en elk leefgebied ziet er even goed onderhouden uit. Bovendien stroomt de rivier Río Cali er dwars doorheen, wat het extra fraai maakt. De zeer goed beoordeelde dierentuin biedt ruimte aan ongeveer 1200 dieren: primaten, reptielen, vogels, diverse aquaria...en veel meer.

Plaza de Caicedo

Voor het alledaagse leven van Cali bezoek je Plaza de Caicedo, het volkse hart van het oude gedeelte. Zittend op een bankje in het parkje kun je de hectiek van de grote stad even aan je voorbij laten gaan. Of ga lunchen met de Caleños in een lokaal eethuisje rond het plein. Een bezienswaardigheid aan de noordkant van het plein is het pontificale witte gerechtsgebouw. Tip. Het hooggelegen dakterras van hotel Royal Plaza leent zich uitstekend voor het maken van foto's van het plein en omgeving en het omringende berglandschap.

Teatro Municipal

Met een capaciteit van 1200 toeschouwers is Teatro Municipal het oudste theater van de stad heeft. In het gele gebouw in neoklassieke stijl kun je terecht voor concerten, theater, ballet en musicals. Nationaal Monument sinds 1982.

Musea Cali

Museo la Tertulia
In de wijk Bellavista verzorgt dit museum wisselende tentoonstellingen van hedendaagse schilderkunst, beeldhouwwerken en fotografie. Naast het museum vind je ook nog Cinemateca voor onafhankelijke film en thuisbasis voor filmfestivals. Op een kleine 15 minuten lopen van Plaza de Caicedo .

Museo del Oro 
Je komt ze vaker tegen in Zuid-Amerikaanse landen: het Goudmuseum. In Colombia was ooit een grote hoeveelheid goud voordat de Spanjaarden arriveerden. Verwacht een bescheiden maar mooie collectie goud en aardewerk aan van de intrigerende Calima-cultuur.

Natuur en recreatie in omgeving Cali

Hacienda El Paraíso
Ga terug in de tijd en ontvlucht het stedelijke leven van Cali met een bezoek aan Hacienda El Paraíso in Amaime. Een oude suikerrietplantage die nu ingericht is als museum die je het traditionele leven van de Colombiaanse elite uit de 19e eeuw in de regio Valle del Cauca toont. Op 36 km ten noordoosten van Cali.

Andoke Vlinderreservaat
Dit vlinderreservaat is iets buiten de stad gelegen. Een kleine boerderij met een prachtig natuurlijk ecosysteem vol vlinders, bijen, kikkers, mieren en vogels. Het reservaat functioneert als een educatief centrum met rondleidingen voor kinderen. Maar voor elke leeftijd is hier genoeg te leren en te bekijken. Je kunt het alleen op afspraak bezoeken en het kost zo'n kleine 10 dollar per persoon.

Ecoparque Río Pance
Op 12 km van Cali vinden we nog een populair recreatiegebied waar Caleños graag hun weekenden mogen doorbrengen. In Ecoparque Río Pance kun je vissen, sporten, botanische tuinen bezoeken of gewoon wat relaxen aan de rivier Pance. Vanaf de busterminal van Cali rijden frequent bussen naar dit riviergebied. 
 
Lake Calima
Nog zo'n populaire recreatieplek is Lake Calima. Het grootste kunstmatige meer van Colombia op 90 km van Cali. Liefhebbers van watersporten kunnen zich hier helemaal uitleven met surfen, kitesurfen, zeilen of waterskiën. 

Terug naar introductie Cali


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring