Plaza Mayor de Cáceres

Omgeven door historische gebouwen is het ommuurde hoofdplein van Cáceres het levendige hart van de oude stad. Het bekendste gebouw aan het plein vormt Torre de Bujaco. Aan het westelijke deel van het plein bevinden zich verschillende restaurants en terrassen. Het smalle, uitgestrekte Plaza Mayor vormt tevens de toegangspoort tot de ommuurde bovenstad.

Torre de Bujaco

Aan het Plaza Mayor staat het emblematische Torre de Bujaco. Deze 12e eeuwse Moorse toren is vernoemd naar Abu Ya'qub die hier in 1173 veertig ridders liet onthoofden. Boven wacht je een weids uitzicht over het centrale plein.


Arco de la Estrella

Naast de Torre de Bujaco staat de Arco de la Estrella, oorspronkelijk uit de 15e eeuw. De barokke toegangspoort die in 1726 door de architect Manuel de Lara Churriguera werd gebouwd, vormt de entree tot de oude stad.
 

Plaza de Santa María

Aan het Plaza de Santa María bevond zich ooit het Romseinse forum. Aan dit plein bevinden zich verschillende bezienswaardigheden van formaat waaronder de kathedraal en het paleis Golfines de Arriba. 
 

Concatedral de Santa María de Cáceres

Aan de Plaza de Santa María staat de belangrijkste en oudste kerk van Cáceres. Volledig vervaardigd van granieten steen werd deze kerk gebouwd tussen de 15e en de 16e eeuw. Tot de bezienswaardigheden binnen behoort een schitterend altuurstuk (retablo). Binnen bevindt zich ook Cristo Negro, de zwarte christus. 

Palacio de los Golfines de Arriba

Dit 15e eeuws paleis is vernoemd naar een vooraanstaande familie die in de 14e eeuw opdracht gaf om deze casa fuerte te bouwen. Het katholieke koningspaar zou er verblijven en in 1936 benoemde Franco zichzelf hier tot staatshoofd. 
 

Plaza de San Jorge

Plaza de San Jorge bevindt zich ten zuidoosten van Plaza Santa María in het hart van de ommuurde stad. Aan dit sfeervolle plein met een paar terrassen trekt de kerk San Francisco Javier de aandacht. Verder wordt het plein opgesierd door een paleis en een paar toeristische winkels.

Iglesia de San Francisco Javier

Deze bijzondere 18e eeuwse barokke kerk staat op een verhoging aan de Plaza de San Jorge. Blikvangers zijn de twee deels witte torens. Voor een fraai panoramisch uitzicht beklim je ook de toren van deze jezuïtenkerk. Een bescheiden entree voor wie de binnenkant wil bekijken.
 
 
 

Terug naar introductie Cáceres


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring