Parque Nacional Volcán Barú

Parque Nacional Volcán Barú biedt in de eerste plaats een groot aantal trails. Verwacht verschillende wandelroutes en junglepaden, net als spectaculaire uitzichten. De beklimming van de Barúvulkaan (hoogste punt van Panama) is de bekendste trail. Naast een verscheidenheid aan trails voor wandelaars heeft het park ook vogelaars veel te bieden. Zo kun je er o.m. de heilige quetzal spotten. Je betaalt een toegangsprijs voor het nationaal park.

Sendero El Pianista

De Sendero El Pianista is een vrij inspannende trail van ongeveer 6 uur. Naast veel natuurschoon kun je bij helder prachtige uitzichten verwachten. Beginnend bij het restaurant IL Pianista zijn de eerste kilometers van deze trail nog eenvoudig. De tocht wordt risicovoller na het bereiken van de grens tussen Chiriquí en Bocas del Toro, precies op de top. Een gids is aan te bevelen, want er zijn risico's. Slechte weersomstandigheden, verdwalen en roofdieren als puma's en jaguars hoewel die maar zelden mensen aanvallen.  

Sendero Los Quetzales

Een mooie wandeltocht van 8 km die door het regenwoud van Panama voert. De Sendero Los Quetzales kan het beste gestart worden aan de Cerro Punta kant (2400 m hoog). Je kunt ook lager starten van Bajo Mono. Met een gids wordt de kans extra groot op het spotten van de quetzal gedurende december tot april. 

Het beklimmen van de Barúvulkaan

Het beklimmen van de Barúvulkaan is vooral geliefd vanwege het uitzicht boven op de top.  Bij helder weer heb je vanaf de Volcán Barú  namelijk fantastische uitzichten op zowel de Grote Oceaan als de Caribische Zee. De vulkaan kan zowel beklommen worden via de oostelijke als de westelijke zijde. Vanuit Boquete is de beklimming via de oostelijke zijde het makkelijkst. Het kost zo'n 6 uur om de top van de vulkaan te bereiken. Dat wil zeggen als je je zover mogelijk laat afzetten per auto en het laatste stuk gaat lopen. Goed om te weten. Volcán Barú is een stille vulkaan en de laatste uitbarsting dateert van ongeveer 500 na Chr. 

Koffietours

Een koffietour in Boquete (een van de beste koffiegebieden wereldwijd) mag eigenlijk niet ontbreken. Een van de best beoordeelde koffietours vindt plaats bij Café Ruiz, een grote Panamese koffieproducent. Na afloop van de tour kun je toeslaan in de aantrekkelijke koffieshop. 

Raften en andere outdoor activiteiten

Op twee uur rijden van Boquete liggen de Río Chiriquí en de Chiriquí Viejo. Ze staan bekend als de beste 'white water rafting' rivieren van Panama. Voor alle niveaus, van klasse II tot V. Maar Boquete heeft outdoor liefhebbers nog veel meer te bieden. Van zip line tours in de jungle tot ontspannend paard rijden. 

Parque Internacional La Amistad

Voor een groots aanbod fauna (o.m. jaguar, poema ,neusbeer, tapir, luiaard, aapjes) bezoek je Parque Internacional La Amistad dat zowel Panama als Costa Rica bestrijkt. Het nationale park met Unesco status heeft reizigers ook volop hiking te bieden in de begaanbare gebieden. Bekende trails zijn o.m. Sendero La Cascada en Sendero El Rotoño. Parque Internacional La Amistad is bereikbaar vanuit het 'Zwitserse' Cerro Punta op twee uur rijden van Boquete.  

Terug naar introductie Boquete


Reisbestemmingen Panama

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring