Bocas del Toro Stad

Met zijn kleurrijke Caribische huisjes mogen we Bocas Town gerust een bezienswaardigheid noemen. Het stadje werd begin 20e eeuw gebouwd door de United Fruit Company. 

Boca del Drago

Het populairste strand van Isla Colón is Boca del Drago. Het bevindt zich aan het westelijkste puntje van het eiland en is met de auto in een halfuur bereikbaar. Het is een prachtig strandje met alles wat je verwacht van een tropisch strand. 

Isla Bastimentos en Wizard Beach

Dit eiland ligt ten noordoosten van Isla Colón op een halfuurtje varen. Het populairste strand hier is Wizard Beach (officieel Playa Primera). Taxibootjes zetten passagiers meestal af bij het dorpje Old Bank. Daarvandaan ga je via de jungle (niet zelden modderig) naar dit paradijselijke strand. In tegenstelling tot Boca del Drago is het strand breder en het water veel ruiger en daardoor minder geschikt om te zwemmen.

Snorkelen en duiken

Bekende snorkel- en duikplekken zijn Cayos Zapatillas (gelegen in een nationaal park), Isla Solarte en Cayo Crawl, gelegen aan de zuidzijde van Isla Bastimentos.    

Surfen

Vanuit Bocas del Toro liggen verschillende goede surfplekken binnen handbereik. Zoals de oostkust van Isla Colón, Isla Carenero en de noordkust van Isla Bastimentos. 

Parque Nacional Marino Isla Bastimentos

Parque Nacional Marino Isla Bastimentos behelst een deel van het vaste land van Isla Bastimentos en een gedeelte voor de kust van dit eiland. Het nationaal park herbergt een groot onaangetast tropisch woud en een prachtig stuk zeeleven. In de overvloedige koraalriffen leven vele vissoorten en zeekreeften. Een aantal stranden in het park dient exclusief als nestplaats voor zeeschildpadden die onder begeleiding bezocht kunnen worden.  
 

 


 

Terug naar introductie Bocas del Toro


Reisbestemmingen Panama

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring