Centro Cívico

Het centrale plein van Bariloche wordt gekenmerkt door een aantal fraaie houten gebouwen die onder meer het gemeentehuis en de bibliotheek herbergen. Het toerismebureau en Museo de la Patagonia zijn gehuisvest in het opvallendste gebouw.

Museo de la Patagonia

Dit goed aangeschreven museum staat vol met archeologische en etnografische voorwerpen en opgezette dieren. Daarnaast zijn er exposities over de Mapuches, de oorspronkelijke bewoners van Patagonië.

Circuito Chico

Een van de populairste activiteiten in de omgeving van Bariloche is de Circuito Chico. Het 60 km lange fietstraject voert grotendeels langs de kust van Lago Nahuel Huapi, waarbij je al fietsend geniet van sublieme uitzichten. Aan het eind van de tocht kun je vanaf een heuvel tussen de enorme meren het formidabele Llao Llao Hotel zien liggen. En dat is één van de mooiste uitzichten die je in Argentinië kunt beleven! Iets buiten Bariloche vind je zaakjes voor je huurfietsen.
 

Cerro Catedral

Het wintersportgebied van Argentinië wordt gevormd door de Cerro Catedral. 2388 meter hoog, heeft de berg meer dan 100 kilometer aan pistes in het verschiet. De skiliften brengen de skiërs naar een hoogte van 2000 meter waarvandaan afdalingen op alle niveaus ingezet kunnen worden. Skilessen kun je volgen bij verschillende skischolen en ski's en skikleding kunnen gehuurd worden. 
 

Outdoor activiteiten

Bariloche en omstreken bieden talloze mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Zo zijn de rivieren Río Limay en Río Manso perfect voor raften en kajakken. De spectaculaire omgeving is ook gemaakt voor paragliden. En dan zijn er ook nog de vliegvissers die vanuit heel de wereld naar Bariloche komen om te vissen in het Nahuel Huapi. Ook voor paardrijden en onvergetelijke wandelingen is de omgeving van Bariloche optimaal.
 

Cavernas del Viejo Volcán

Cavernas del Viejo Volcán is een grottencomplex op 15 kilometer ten oosten van Bariloche. 8000 jaar geleden werden de grotten al bewoond door Mapuches en andere inheemse stammen. Delen van de grotten tonen goedbewaarde muurschilderingen. Onder begeleiding van een gids kun je ze bezoeken.
 

Terug naar introductie Bariloche


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring