Sagrada Familía 
De bekendste creatie van Antoni Gaudí is de Sagrada Familía. Gelegen in de woonwijk Eixample is deze indrukwekkende basiliek met jaarlijks 4,5 miljoen bezoekers de meest bezochte attractie van de stad. Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt nog steeds gewerkt aan de kerk en de verwachting is dat het bouwwerk in 2026 voltooid zal zijn. Tegen die tijd moet de hoogste van de achttien torens uitkomen op 172,5 meter waarmee de Sagrada Família de hoogste kerk ter wereld wordt. Voor wie Gaudí's beroemdste creatie wil bezoeken: koop online een kaartje (15 euro). Dat scheelt veel tijd, want met dagelijks gemiddeld 12.000 bezoekers sta je lang in de rij. 
 
Parc Güell en het Gaudí museum 
Een andere beroemde (en veelbezochte) creatie van de Catalaanse architect Gaudí is het levendige Parc Guëll. Gevuld met kronkelende wandelpaden, indrukwekkende zuilengalerijen en kleurrijke zitbanken met prachtige mozaïekmotieven. Bij de ingang van het park bevindt zich tevens Casa Museu Gaudí. In dit kleine Gaudí museum, tevens het voormalige woonhuis van de Catalaanse architect, kun je een collectie van meubels en voorwerpen verwachten die door de architect zelf zijn ontworpen. De ronde en golvende vormen die zo kenmerkend zijn voor Gaudi?s architectuur zie je ook terug in twee van zijn andere bouwwerken: de woonhuizen Casa Battló en Casa Milà, te vinden aan de Passeig de Gràcia. Deze huizen zijn niet alleen door Gaudí ontworpen, maar ook volledig door hem ingericht. 
 
Kathedraal van Barcelona
Midden in de oude gotische buurt ligt de indrukwekkende, recent gerestaureerde, kathedraal van Barcelona. Tip: tegen betaling kun je met een lift naar het dak van de kerk, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Aan de zijkant van de kerk ligt het bijbehorende klooster met een prachtige kloostertuin, gevuld met palmbomen en fonteinen. De kloostertuin wordt bewoond door 13 ganzen die de heilige Santa Eulàlia moeten beschermen. In tegenstelling tot de kathedraal zijn het klooster en de bijbehorende tuin gratis te betreden. 
 
Parc de la Cuitadella 
Op loopafstand van Barceloneta beach en de haven vind je het grootste, en een van de mooiste parken van Barcelona: Parc de la Cuitadella. Dit enorme stadspark, dat zeer populair is onder de bewoners van Barcelona, bestaat uit een monumentale waterval, een meer met roeibootjes, een romantische tuin in Engelse stijl en twee prachtige wandelpromenades omringd door bomen. Op het terrein zijn ook het Museu d?Art Modern, de indrukwekkende Arc de Triomf en de dierentuin van Barcelona gevestigd. 
 
Tibidabo en het wetenschapsmuseum 
Aan de rand van de stadsgrens van Barcelona vind je de 512 meter hoge heuvel Tibidabo. Deze heuvel is zeer populair vanwege het prachtige uitzicht over de stad en de groene omgeving die zeer geschikt is voor recreatie. Op de top van de heuvel liggen een attractiepark, een aantal bijzondere modernistische gebouwen en de indrukwekkende Iglesia del Sagrat Cor. Tip: ga naar boven met de authentieke kabelbaan en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad. Ook zeker een bezoek waard is het nabijgelegen wetenschapsmuseum (Museu de la Ciencia). 
 
Voetbalstadion Camp Nou
Een van de bekendste voetbalstadions van de wereld staat in Barcelona: Camp Nou, de thuishaven van voetbalclub FC Barcelona. Ben je een echte voetballiefhebber, dan is een bezoekje aan dit stadion zeker de moeite waard. Je kunt kiezen voor een stadiontour en een bezoek aan het bijbehorende museum, maar het is natuurlijk ook mogelijk een voetbalwedstrijd bij te wonen. Kaartjes kun je het beste kopen bij het stadionkantoor op de dag van de wedstrijd (vanaf een uur of 11:00). Koop geen kaartjes bij de straatverkopers of de stalletjes op La Rambla, deze zijn vaak twee keer zo duur als gewone tickets! 
 
Mercat de la Boqueria: de grootste versmarkt van Spanje 
Aan de beroemde Rambla ligt de ingang van de Mercat de la Boqueria, de grootste versmarkt van Spanje. Deze overdekte markt is erg populair bij zowel toeristen als locals. Onder alle kleurrijke kraampjes vind je verkopers van snoepgoed, fruit, smoothies, vis, zeevruchten, vlees, kruiden, brood en enkele lokale specialiteiten. De markt opent om 8:00, het tijdstip waarop vele lokale restaurants hun boodschappen komen doen. Tot ?s avonds 20:30 is het er vaak drukbevolkt.
 
Stadsstranden 
Als je even wilt uitblazen van het drukke, vermoeiende stadsleven, kun je terecht op een van de stadsstranden van Barcelona. De meeste stranden liggen op loopafstand van het centrum en zijn de perfecte plek om na een lange stadswandeling wat verkoeling te zoeken. Het drukst bezochte en meest populaire strand van Barcelona is Barceloneta. Dit strand ligt het dichts bij het (oude) centrum en beschikt tevens over een levendige boulevard met  restaurants, beach bars en strandclubs. Sportievelingen kunnen het beste naar Nova Icaria. Dit strandgebied ligt naast Barceloneta en het Olympische dorp en staat bekend om zijn (strand)sporten zoals beach volleybal, voetbal en tafeltennis. Wil je de drukte ontlopen bezoek dan een van de stranden wat verder van het centrum. 

Terug naar introductie Barcelona


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring